Jump to content

Predstavnik stanara više ne živi u zgradi


jelsun

Preporučene objave

Živim u stanu na 3. katu stare kuće čiji je većinski vlasnik stariji gospodin koji je invalid, dementan i od prije par mjeseci više ne živi u kući već je smješten u dom za starije. On je vlasnik stanova na 1. i 2. katu (na 1. katu je on donedavno sam živio, a na 2. katu su povlašteni stanari), a na 3. katu sam ja suvlasnik sa tetom (ja sam vlasnik 1/3 stana na tom katu, a teta 2/3) s tim da smo stan već podijelili na dva zasebna i ja živim u manjem, a teta ima podstanar u svom.

Gospodin koji je većinski vlasnik je predstavnik stanara, ali zbog zdravstvenog stanja i odsutstva on nije u mogućnosti brinuti o zgradi. On nema direktnih nasljednika, ali je stan(ove) ostavio gospođi koja je o njemu brinula posljednjih godina (ona ne živi u našoj zgradi) i vjerujem da ima punomoć za njega. Da li je u ovakvoj situaciji ona predstavnik stanara, iako nije stanar kuće?

Ja bi rado bila predstavnik, ali trebali bi mi potpisi većine stanara, a većina je gosopodin koji ne razumije, a i da razumije ne bi htio to potpisati zbog kompliciranog odnosa kojeg je imao s mojim pok. djedom koji je od njega taj stan bio otkupio. Kuća je stara i meni često zna prokišnjavati s krova jer mi je stan ispod i brine me što će biti ako mi u budućnosti opet bude trebao neki popravak koji ja osobno ne mogu zatražiti nego to uvijek treba predstavnik stanara.

Imate li kakav savjet kakva je procedura ako predstavnik stanara više ne živi u zgradi u kojoj je on većinski vlasnik i još k tome ne može brinuti o zgradi zbog zdravstvenog stanja? Hvala vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodin je u mirovini. Ne znam da li je gospođa koja je o njemu brinula njegov skrbnik. Dok je još živjela u zgradi ona je bila upisana kao nasljednik njegovih dijelova nakon smrti. Iskreno ne znam što je upravitelj zgrade, to je nešto drugo nego predstavnik stanara? Postoji tvrtka kojoj plaćamo pričuvu ako je to upravitelj zgrade?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Već sam nekoliko puta kontaktirala upravitelja, išla i osobno, ali oni ne žele razgovarati sa nikim osim sa predstavnikom stanara ako se radi o prijavi nekog kvara. Objasnila sam im situaciju i oni su mi predložili da ja budem predstavnik, ali naravno za to mi treba većina po vlasništvu, što mi izgleda nemoguće jer je većinski vlasnik gospodin koji mislim da više ni ne razumije što se od njega traži, a gospođa koja o njemu skrbi se ne želi miješati, ne živi u zgradi i ne smatra probleme na krovu svojima budući da im je stan na prvom katu i ne prokišnjava im. Upravitelj se ne želi miješati u naš interni odabir predstavnika stanara, ali da li je dužan u ovakvom slučaju? Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se Upravitelju pisanim putem, dopis mu pošaljite preporučeno i sa povratnicom. Obrazložite mu problem, ukažite na hitnost u postupanju, naznačiti da je sa svim višestruko upoznat i da se neopravdano oglušuje i ne izvršava svoje obveze za koje je iz sredstava pričuve uredno plaćen, te mu dajte rok od 8. dana da se očituje o radnjama koje je poduzeo, radi hitnog rješavanja problema zgrade. Na kraju dopisa mu lijepo naznačiti da ćete ga javno, putem medija prozvati ukoliko se opetovano ogluši na rješavanje problema, odnosno obavljanje svog posla. 

U međuvremenu pokušajte saznati, da li je tom gospodinu oduzeta poslovna sposobnost i da li ima imenovanog skrbnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija