Jump to content

Ankilozantni spondilitis prava


dadani

Preporučene objave

To bi bilo pravo na osobnu invalidninu, a priznaje se osobi s teškim invaliditetom ili drugim teškim trajnim promjenama u zdravstvenom stanju u svrhu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, te potrebe uključivanja u svakodnevni život. Osobna invalidnina za osobu koja nema vlastiti prihod iznosi mjesečno 300% osnovice iz čl. 27. stavka 2. Zakona o socijalnoj skrbi, a koja osnovica iznosi 500,00 kuna. Ako osoba ostvaruje prihod po bilo kojoj osnovi, osobna invalidnina utvrđuje se kao razlika između iznosa od 300% osnovice i prosječnog prihoda ostvarenog u prethodna 3. mjeseca prije mjeseca u kojem je podnesen zahtjev. Pravo na osobnu invalidninu ne može se priznati osobi koja osobnu invalidninu ostvaruje po drugoj osnovi; osobi koja ima u vlasništvu drugi stan ili kuću, osim stana ili kuće koju koristi za stanovanje, a koji može otuđiti ili iznajmiti i time osigurati sredstva; osobi koja ima u vlasništvu poslovni prostor koji ne koristi za obavljanje registrirane djelatnosti; djetetu ili odrasloj osobi kojoj je priznata usluga smještaja ili organiziranog stanovanja;  osobi kojoj je priznato pravo na doplatak za pomoć i njegu...

U svakom slučaju bilo bi dobro da se javite nadležnom CZSS, jer će Vam oni moći dati detaljniju informaciju vezanu za novčanu pomoć, a s obzirom da ista ovisi o cijelom nizu osobnih prilika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija