Jump to content

Invaliditet djeteta i pravo na olakšice


ana.bab

Preporučene objave

Poštovani,

Lijepo molim za početak da premjestite temu kamo ona pripada, ja nisam sigurna. Hvala.

Nadalje, imam dijete s invaliditetom, ali vozim auto koji nije moj (čak ne glasi na mene, a kamoli na dijete). Prema Zakonima i Pravilnicima (https://hac.hr/hr/cestarina/vozila-oslobodena-cestarine)
dijete s invaliditetom ima pravo na oslobođenje od plaćanja cestarine. Ima pravo na još toga, ali to trenutno nisam gledala.

Ono što mene zanima u cijeloj ovoj priči, ako mi netko može pomoći, pojasniti ili me uputiti kome da šaljem pritužbu, vrlo je jednostavno:

Zašto "Pero Perić" koji ima vozilo u vlasništvu svog djeteta s invaliditetom IMA pravo na sve navedene olakšice, uključujući besplatnu cestarinu, a ja koja također ima dijete s invaliditetom NEMAM pravo na navedeno jer moje dijete ne posjeduje automobil nego putujemo tuđim, posuđenim? U oba smjera na more i s mora cestarina će me izaći preko 320 kn.
Meni ova cijela priča skreće na težu diskriminaciju osoba s invaliditetom i ljudi koji o njima skrbe. Razmišljam već neko vrijeme i uopće mi nije jasno kako niti zašto bi osoba s posebnim potrebama, dijete pogotovo, morala ili uopće trebala imati automobil u SVOM vlasništvu.

Navedena tematika pripada pod Ministarstvo mora, prometa i veza te također pod HAC. Baš sam više umorna od tjeranja maka na konac, ispada da imućniji na kraju opet bolje prođu.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija