Jump to content

Otpremnina i odšteta od MUP-a - bračna stečevina


manux

Preporučene objave

Poštovani,

moji roditelji su se nakon 40 godina sporazumno razveli. Podjela imovine nije izvršena. Otac je dok su još bili u braku ali živjeli odvojeno jer je majka silom prilika radila u inozemstvu dobio otpremninu od 100.000,00 kn, te dodatno nakon razvoda (mada je parnica pokrenuta za vrijeme trajanja braka) dobio isplatu odštete od MUP-a radi nedobivanja određenog radnog mjesta u nepoznatom iznosu. Ukoliko majka pokrene postupak utvrđivanja zajedničke imovine, da li ima pravo dobiti polovicu iznosa otpremnine i odštete.

 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, jer je bitan trenutak prestanka faktične bračne zajednice, a ne trenutak razvoda braka pred sudom. Dakle, ako su oni već tada živjeli odvojeno, njihova faktična zajednica stola i postelje je bila prekinuta, i onda nema pravo na polovicu otpremnine. Tim više, otpremnina je imovina stečena radom, ali naknada štete je imovina stečena po drugoj osnovi od rada, pa temeljem istoga, po mom mišljenju, ona također ne bi bila bračna stečevina nego vlastita imovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija