Jump to content

Suglasnoat


Hajduk1911

Preporučene objave

Ukratko 

Prije 4 god dobio sam suglasnost lokalne samouprave na građevinski projekt u istom projektu bilo je definiran pristup parking mjestima s javne površine. Na projekt je uredno dobivena pravomoćna građevinska dozvola.

Moje pitanje je može li lokalna samouprava jednostrano bez ikakvog pravnog razloga čisto iz inata  sada poništiti suglasnost te ukinuti pristup mom parkingu s javne površine.

Također molim objašnjenje dali je to moguće s obzirom na članak 13 zakona o općem upravnom postupku.

Unaprijed Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se promijeniti u slučajevima propisanim zakonom, kako i kaže čl. 13. ZOUP-a. Pretpostavljam da ste dobili rješenje o ukidanju suglasnosti u kojem je obrazloženo po kojem članku propisanom zakonom su oni pristupili ukidanju suglasnosti (te da na to rješenje imate pravo žalbe, a na drugostupanjsko rješenje i mogućnost pokretanja upravnog spora). Ako niste dobili pisano rješenje, temeljem odredbe čl. 155. ZOUP-a tražite da Vam se pisano očituju i da Vas obavijeste. Isto tako, upravni nadzor nad zakonitošću rada JLS vrši upravna inspekcija ministarstva uprave (sada i pravosuđa), zatražite od njih da provedu upravni nadzor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru.

Nisam dobio nikakvo rješenje i za sada su prijetnje ukidanjem čisto usmene (možda s ciljem da me se uplaši) , ne vidim nikakvo zakonsko objašnjenje kojim bi to mogli uraditi budući se radi isključivo o pokušaju da mi se napakosti zbog privatnih stvari s jednim sada politički podobnim susjedom. Sve suglasnosti su dobivene u skladu s zakonom i važećim prostornim planom a slijedom svega i građevinska dozvola

Ali pokušavam saznati koliko su njihove prijetnje realne baš zbog pravne nesigurnosti u RH.

Još jednom hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija