Jump to content

Zid i susjed


Guiana

Preporučene objave

Poštovani

Moja kuća sa svih strana je omeđena zidom koji je na mom terenu.Susjed s kojim graničim ima vrt,i sva zemlja je naslonjena na moj zid, što povremeno dovodi do problema s vlagom u mom podrumu,npr,kad su velike kiše,nakon par dana u konobi ( podrumu) izbija vlaga,jer je susjedov vrt uzdignut u odnosu na konobu.

Također,susjed sad uz moj zid postavlja ogradu,i radi betonske nosače stupova,opet naslonjene na moj zid.Tvrdi da je dovoljno odvojiti ih nečim tankim od zida,i da na taj način neće biti naslonjen na isti.

Imam li pravo tražiti da udalji zemlju i betonske nosače stupova od mog zida?

Nije mi do svađe,ali samovolja pojedinca me nervira,pa želim znati kakva su moja prava.

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prava i obveze propisuje Zakon o vlasništvu pa što se tiče međe i ograda kaže da se može imati zajednička ili vlastita ograda. Ukoliko su njegovi stupovi i ograda na njegovoj strani međe (a kažete da je vaš zid na vašoj čestici) baš i nemate pravo tražiti da ga udaljuje jer bi to bila vlastita ograda kao i vaš zid. Glede zemlje, ukoliko zbog iste nema prekomjernih imisija ili je poduzeo sve potrebne mjere za odvođenje kišnice s krova tako da se ne slijeva na vašu nekretninu, isto bi bilo kao i sa ogradom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija