Jump to content

Obustavljanje upravnog spora


scvrtil6

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za savjet. Nisam pravnik, no pokrenuo sam upravni spor radi "šutnje administracije" po mojoj žalbi. Upravni sud je zatražio očitovanje od ministarstva koje je moju medicinsku dokumentaciju poslao u Središnji ured ZOSI na vještačenje viših vještaka koji su dali svoje mišljenje (pozitivno). Ministarstvo poništava prvostupanjsko riješenje i usvaja u cijelosti tužbeni zahtjev, te vraća predmet prvostupanjskom tijelu. Uz rješenje suda dobio sam presliku drugostupanjskog rješenja. Prošlo je desetak dana. Neznam daljnji postupak. Dali nešto poduzimat (nisam dobio a navodno bi trebao dobiti novo prvostupanjsko rješenje). Bojim se da ako možda neću biti zadovoljan prođe rok za kako piše u rješenju moguće je pokrenuti upravni spor u roku od 30 dana. Isto tako stoji da su dostavljena 2x rješenja radi dostave stranci a ja sam dobio presliku sa sudskim rješenjem. Postupak je trajao godinu dana, te dali imam pravo na razliku doplatka za pomoć i njegu do visine osobne invalidnine od dana podnošenja zahtjeva.

Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu                                                                                                                                                                       Odvažio sam se  i nazvao sam  Centar za socijalnu skrb, socijalna radnica koja radi na mojem predmetu je na godišnjem odmoru, no sve mi je potvrdio kao što Vi kažete, povjerenik za informiranje, te da ću dobiti svu razliku od podnošenja zahtjeva, čak da imam pravo na vaučer za električnu energiju mjesečno 200,00 kn i 3 m3  krutog ogrjeva godišnje ako se grijem na drva.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno mislim, ali nisam siguran, da je rok 30 dana jer se sada radi o nužnom neposrednom rješavanju bez ispitnog postupka s obzirom da je vještačenje ponovljeno na zahtjev drugostupanjskog tijela. Ne vidim koji bi bio razlog za produženje na 60 dana. Čekam 11. rujan, pa ću poslati ovlaštenoj osobi podnesak - požurnicu na koju mi mora odgovoriti u roku od 8 dana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

Prošlo je 60 dana od kad sam dobio drugostupanjsko rješenje putem Upravnog suda kojim se poništava prvostupanjsko. Drugostupanjskim rješenjem sam zadovoljan. Prvostupanjsko tijelo je bilo dužno izdati novo po rješenju ministarstva. Bio sam unutar 60 dana na upoznavanju sa drugostupanjskim rješenjem i proveden je ispitni postupak. Nije mi jasno što raditi s obzirom da je to novo rješenje osnova za neke druge naknade (povrat zaostale naknade -15 mjeseci, naknada za električnu energiju. Također imam dopis ministra da je drugostupanjsko rješenje otpremljeno prvostupanjsko tijelu 11.08.2020. godine. Dali pokrenuti novi Upravni spor?. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani

Drugostupanjskim rješenjem poništeno je prvostupanjsko i vraćeno tijelu prvog stupnja na ponovni postupak. Drugostupanjsko rješenje datuma 10.08.2020. otpremljeno tijelu prvog stupnja 11.08.2020. (imam pismeno potvrđeno od ministarstva), Ja osobno sam dobio presliku drugostupanjskog tijela uz rješenje Upravnog suda 19.08.2020. Dalje svi šute, te ja nazovem instituciju prvog stupnja i dogovorimo da pristupim 14.09.2020, k njima gdje mi uruče  drugostupanjsko rješenje i ispričaju mi što ja već znam (povoljnije rješenje za mene), te da čekam novo rješenje. Kad ono dobivam rješenje kojim oni poništavaju isto rješenje koje je već poništilo drugostupanjsko tijelo. Drugostupanjsko ga poništava po ZUP, a prvostupanjsko naknadno po Zakonu o socijalnoj skrbi. Zanima me dali netko zna kad počinje teći rok za izdavanje novog rješenja u mojem slučaju. Vještačenje je provedeno tokom sudskog procesa. Razmišljam o ponovnom pokretanju upravnog spora zbog šutnje administracije (u pitanju su zaostaci do sada oko 15.000, 00 kn). molim za mišljenje i savjet

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija