Jump to content

Prenamjena pomoćnog objekta u stambeni


ideshne

Preporučene objave

Vlasnik sam zemljišta koje se sastoji od šume, pašnjaka i građevinskog dijela. Želio bi prenamjeniti pomoćni objekt (štalu), koja se nalazi na građevinskom djelu parcele, u stambenu. Naravno štalu treba obnoviti, temelje i krov, te ista je sagrađena je prije 15. veljače 1968. i nema uporabnu dozvolu, gabariti objekta se nebi mjenjali ostali bi isti. 

Dali mi netko može reć kakva je procedura, dal prvo trebam ishoditi uporabnu dozvolu, pa obnoviti objekt pa onda tražiti prenamjenu ili obrnuto? Kome se trebam obratiti/instituciji odnosno koji su moji koraci kako bi se napravila prenamjena objekta i dobila uporabna dozvola? ...nigdje ne mogu dobiti konkretan odgovor, što zapravo moram napraviti da bude sve u skladu sa zakonom. 😕

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda bi vam se početak bil najbolje obratiti upravnom odjelu za prost.uređenje i gradnju gdje bi dobili točnije odgovore za vaše područje, no općenito kada se radi o zahtjevu za promjenu namjene građevine istom se prilaže akt za uporabu. To bi značilo da bi prije podnošenja zahtjeva za promjenu namjene trebali ishodovati akt za uporabu građevine građene prije 15. veljače 1968 s time da bi ista trebala biti u stanju uporabe, dakle trebala bi imati barem sređeno krovište ako je u stanju zbog kojeg bi uporaba bila upitna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Nadovezao bih se na temu.Zanima me ista stvar,prenamjena štale,građene prije 68.g. u barem djelomično u stambeni prostor.

Posjedujem građevinsku ali ne i uporabnu dozvolu.I tu dolazi do gordijskog čvora.naime,štala je izgorjela prije cca.10 godina ,sav drveni dio,ostali su samo zidovi od pune cigle i pougljenjeni komadi greda.Od kuda krenuti,ne mogu dobiti uporabnu dok se krov ne obnovi a niti građevinsku za obnovu bez uporabne.Ostao bih u gabaritima ali ne smijem niti srušiti sve bez potrebnih dozvola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Poštovani!
Molim Vas za više informacija vezano za dobivanje uporabne dozvole.
Naime, kupili smo kuću, za koju u katastru stoji oznaka da je to KUĆA i DVORIŠTE te imamo uvjerenje o izgrađenoj prije 1968.
Kuća ima kućni broj, priključena je na struju, imamo ugovor iz '86 o priključenju na Hep, na vodovod, plaćaju se komunalije, odvoz smeca, te je plaćen dio za priključak na kanalizaciju.
Kuća je stambene namjene, od kada se pamti, unutra je uređena i opremljena.
Prvi vlasnik koji se navodi u povijesti na vlastovnici je pokojni, te 1986 jw podignut kredit za adaptaciju  obiteljske kzce, to takoder postoji ugovor. Prije toga se ne navodi nitko.

Predan je zahtjev za uporabnu, ali iz grada odbijaju i traže slike iz 1968, kao dokaz da se tamo živjelo.
Zar nije dokaz da na katastru i na vlastovnici piše da je to kuća i da se se ima potvrda o izgradnji prije 1968.

Radi se o gradu Pula.

Hvala unaprijed!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija