Jump to content

Izračun naknade za oduzeti stan - ?


Wavecaptain

Preporučene objave

Lijep pozdrav, 
 
Nisam siguran jesam li uletio u pravi podforum, pa molim da mi ne zamjerite i hvala unaprijed na sugestiji koja je prava adresa.
 
Pa eto najkraće - prethodno sudskom ročištu, dobio sam izračun naknade za oduzeti stan (temeljem Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine) i očekuje se da se izjasnim smatram li tu kalkulaciju korektnom ili ne.
 
Što se tiče matematike, ona je jednoznačna i formule su takve kakvima ih je specificirao Zakon, no kvaka je u određenim parametrima (Ce, Ie, I, Be, Kuv i sl.) koji se s nekim svojim nominalnim vrijednostima uvrštavaju u formule, a što je od suštinskog značaja za iznos konačnog izračuna kako građevinske vrijednosti novoizgrađenog stana i vrijednosti amortizacije, tako i svih daljnjih iznosa koji iz toga proizlaze.
 
No, nigdje nije navedeno na koji način su dobivene/formirane, odnosno gdje je moguće pronaći nominalne vrijednosti tih parametara, a niti ja to uspijevam pronaći - jesu li one također nekako izračunate, nalaze li se u nekim tablicama, Pravilnicima, nečemu... ?!?
 
Uglavnom, ako je netko familijaran s temom ili bi me mogao uputiti na neku relevantnu adresu, lijepo bih molio da se javi!
 
Hvala puno!!

Izracun naknade.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija