Jump to content

Povratak u nekretninu nakon 30godina


Sandrina123

Preporučene objave

Pozdrav, moj otac je ostavio svoju drugu zenu i otisao zivjeti sa mamom, prije cca 30godina. Nikada nisu pokretali rastavu, samo su se fizicki odvojili. Ona zivi sada sama u kuci u Dubravi, koja glasi na nju, no tamo su zajedno zivjeli i uredjivali gornji kat. Pitanje- da on sada zeli vratiti se u tu kucu, i koristiti dio iste za zivljenje, moze li ga ona izbaciti ili on ima potpuno legitimno pravo na koristenje kuce?

hvala, sandra

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuca je tatinoj drugoj zeni darovana prije cca 9godina, kada je njena mama ( baka ) umrla- do tada je bila na baki. A zajedno su ulagali u kat kuce, dok su tamo zivjeli zajedno, onda je on samo otisao. Ona je sa djetetom ostala zivjeti na katu, a njeni roditelji dolje. Ne, ona mu ne brani povratak, to je samo opcija, nije tata jos to niti spomenuo, ali razmislja o tome. Da trazi dio koji mu pripada. Ako mu pripada.

 

lp

 

sandra

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova imovina je dar i kao takva ne predstavlja bračnu stečevinu. Međutim, kada osoba ulaže u tuđu nekretninu, ona ima pravo i na povrat uloženog u tu “tuđu” nekretninu, a što je konkretno kod Vas slučaj. S tim da ovo pravo potraživanja zastarijeva u roku od 5 godina od izvršenog ulaganja. A prema Vašem upitu izgleda da je ovo pravo odavno pod zastarom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija