Jump to content

računanje trajanja porodiljnog dopusta


anonimno

Preporučene objave

evo da se i ja ubacim, dugo nisam. ja trenutno imam takav slučaj. odnosno ja sam taj slučaj. dobro su vam rekli da se računa od dana rođenja, ali se produljuje za onoliko vremena za koliko ste raniji rodili. ja sam konkretno dobila potvrdu od svog ginekologa, te s tom potvrdom i zahtjevom za produljenje porodiljnog dopusta (za onih drugih šest mjeseci) trebam otići na hzzo. naravno neću ići već ću poslat muža. pa šta bude, iako uvijek moram popravljati štetu za njim. ha ha. šalim se. meni se ne da pa njega davim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

raspitala sam se i saznala da treba ta potvrda. od viška glava ne boli. ta se potvrda ne naplaćuje, pa stoga ako vam nije problem otiđite po nju. a ako ne poslušajte rubensa, jer sam ja prvotno mislila da mi je dovoljno otpusno pismo iz bolnice gdje piše kad sam rodila, ali u tom slučaju vam treba trudnička knjižica ili papir na kojem pišu podaci o trudnoći, a između ostalog vama jako važan termin poroda ™. i s tim odete na hzzo. konkretno tu vam potvrdu sročuju što je jednostavnije, a moja otprilike glasi: "potvrda kojom se potvrđuje da je naša pacijentica bla bla bla, kontrolirala trudnoću u našoj ordinaciji, sa terminom poroda bla bla bla, te je rodila ranije odnosno (navesti datum).

na kraju se navodi u koju se svrhu izdaje ta potvrda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

da potvrdim ono što sam odgovorila. muž mi je išao na hzzo, te su mi porodiljni produljili do termina poroda. i dobila sam na kućnu adresu to rješenje. međutim, rečeno mu je da negdje u lipnju dođe u pravnu službu hzzo-a i donese potvrdu od ginekologa, (a ja sam i sročila nekakav zahtjev za produljenje porodiljnog dopusta), te da će se donijeti novo rješenje po kojem bi se porodiljni produljio do termina poroda. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

imam dva pitanja vezana uz ovu tematiku:

1. kad se kaže da je dijete ranije rođeno, da li se misli na svako dijete koje je rođeno ranije, pa makar se radilo o svega nekoliko dana prije predviđenog termina ili se misli na nedonoščad-djecu rođenu prije punih 37 tjedana? Naime, moj mališan rođen je 16 dana prije termina poroda, ali nije bio nedonošče jer je rođen nakon 37 punih tjedana trudnoće.

2. kada se treba podnijeti zahtjev za to produljenje porodiljnog? Dijete mi sada ima 9 i pol mjeseci, da li je prekasno ??

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moje dijete nije nedonošče. rođeno je sa navršenih 36 tjedana, tj. tek sam ušla u 37. tjedan. u zakonu (a pročitala sam) nigdje ne navode termin "nedonošče", stoga sam mišljenja da bez obzira na to rođenje prije termina podliježe toj odredbi, a ne samo rođenje nedonoščeta. ja sam rodila otprilike 20 dana prije termina i tražit ću produljenje. primjerice, prvo dijete sam rodila osam dana prije termina i nisam tražila produljenje, budući se radilo o urednoj trudnoći, porodu i bez ikakovih teškoća s djetetom. vi možete podnijeti zahtjev, a pitanje je da li će to odobriti. u prethodnom postu sam objasnila kako je mojem mužu rečeno na hzzo, ali opet ću vam ponoviti: rečeno mu je da se zahtjev za produljenje (neovisno o onom redovnom koji je podnijet kad dijete navrši cca. 4 - 5 mj.), mjesec ili dva prije isteka tog porodiljnog. ide se u pravnu službu hzzo. ja sam od svojeg ginekologa ishodila potvrdu (i nju sam objasnila u prethodnim posotvima) i načrčkala zahtjev za produljenje. to je to. i nije vam prekasno. ali za svaki slučaj otiđite do hzzo....... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija