Jump to content

svjedoci


bond07

Preporučene objave

Poštovani,
na prekršajnom sudu sam kao okrivljenik, predložio svjedoke za glavnu raspravu: policiju koja me je nezakonito uhitila, državnog dužnosnika koji je direktno naredio policiji moje uhićenje.
Sudac ignorira moje svjedoke i rekao da ih neće zvati na glavnu raspravu , a od policije uzeo samo pismeni iskaz, a ja želim ispitati svjedoke.
Ima li sudac pravo ne pozvati svjedoke iako ih ja tražim da bih mogo dokazati svoju nevinost.
Postoji li ikakav zakon koji meni osigurava pravo na pozivanje i ispitivanje svjedoka .
Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud može razumno zaključiti da je Vaš dokazni prijedlog za saslušanjem državnog dužnosnika, odugovlačeći dokazni prijedlog, slijedom čega sud odlučuje koji su mu dokazni prijedlozi potrebni da bi odlučio o Vašoj prekršajnoj odgovornosti. Na činjenicu da sud nije uvažio Vaše dokazne prijedloge moći ćete ukazivati u žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru, ali upravo u vašem odgovoru krije se moje osnovno pitanje. kako ću napisati žalbu i na koji Zakon i član  se pozvati jer mi sud nije udovoljio ispitati svjedoke (policajca   i dužnosnika) na temelju javne video snimke njihova nezakonitog postupanja.

Stiče se dojam da sudac  ne smi ni pozvati na saslušanje policajca i dužnosnika,  pa samo stidljivo pribavlja njihove izjave jer se tu upravo krije korupcija i udruženi kriminal suda i policije prožet politikom, gdje mali čovik nema šanse protiv te mafije bez jakog odvjetnika i na tako banalnim prekršajima u stilu: kadija te tuži- Kadija ti sudi.

Hvala,

 

uređeno: od bond07
dopuna i stil
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pogrešno i nepotpuno činjenično stanje - da je sud neprovođenjem tog dokaza na predloženi način pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, odnosno da je počinio bitnu povredu postupka time što Vam je onemogućio da raspravljate pred sudom (točne članke naći ćete po citiranome u Prekršajnom zakonu, vidite čl. 194. pa nadalje). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija