Jump to content

Što ako liječnik ne da bolovanje?


hetta

Preporučene objave

Idem uskoro na jednu operaciju. Po Pravilniku koji regulira trajanja bolovanja vidim da je to max.30 dana. Iz iskustva drugih oko sebe koji su operirali "istu stvar" i iz raznoraznih članaka doznajem da se nakon mjesec dana na posao vraćaju oni koji imaju isključivo lagan fizički posao, kad kažem lagan mislim na onaj sjedilački za računalom npr. i to ako oporavak protječe u redu. 

Ja imam terenski posao, manji dio radnog vremena sam u uredu za računalom, onda idem autom po terenu i od auta do mjesta na koje imam (dakle, ako je u pitanju korzo recimo, biti će od parkirališta poprilično udaljeno) nosim sobom teret od po 5-10kg. Imam i dežurstva 0-24 preko vikenda (ne svaki vikend, naravno). Bez te opreme i odlaska na teren ja ne mogu raditi. Na normi sam. Ono što radim u uredu je vezano uz teren, dakle nemam što raditi u uredu ako ne idem na teren.

E sad, kako ja imam sa svojom liječnicom iskustvo da zatvara bolovanje i puno prije nego bi moglo biti otvoreno (ne, nije stvar u lažnom bolovanju, glumljenju bolesti i slično, nego ako baš niste u nesvijesti ili na operacijskom stolu, poslati će vas npr.sa bronhitisom koji se vidi i na RTG-u na posao i to danas u vrijeme korone kad ste onda prijemčljiviji za infekcije i kad stranke bježe od vas misleći da imate koronu, dati će vam Sumamed i reći "proći će").

Mene zanima, koje su mi mogućnosti da produžim bolovanje ako mi se ovo dogodi i nakon operacije, da se nikako ne mogu vratiti jer nisam dobro, a ona mi zaključi bolovanje? Zakonske, naravno. Ako imam npr.preporuku kirurga da trebam mirovati x tjedana, mora li me ostaviti na bolovanju? Mogu li sa zaključenim bolovanjem na HZZO da se nešto poduzme? Podučite me.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, zaboravila sam napisati da tu informaciju imam sa njihovih stranica, ali ne kužim jel onda dobijem odmah neki papir, pa čekam dalje na bolovanju dok ne dobijem neko rješenje ili idem odmah na posao i čekam rješenje o eventualnom ponovnom otvaranju bolovanja ili kako?

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija