Jump to content

Odjava prebivalista nakon nekoliko godina boravka u inozemstvu


MKane

Preporučene objave

Pozdrav, preselio sam se iz Hrvatske u Sjedinjene Americke Drzave prije vise od 5 godina, ali nisam odjavio prebivaliste u Hrvatskoj. Htio bih to sada rijesiti pa me zanima da li bih mogao imati kakvih problema zbog toga sto nisam prije napravio odjavu? Da li je potrebno priloziti neke druge dokumente ili izjavu uz obrazac 1?

Info na sluzbenim stranicama:

Citiraj

Osoba koja se trajno iseljava iz Republike Hrvatske dužna je prije iseljenja odjaviti prebivalište u policijskoj upravi/policijskoj postaji u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Ako osoba propusti odjaviti prebivalište prije iseljenja, odjavu mora zatražiti u roku od 15 dana od dana useljenja u drugu državu putem nadležne diplomatske misije -  konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u koju se iselila.  Prijava i odjava se podnosi na obrascu br. 1

Osoba koja u propisanom roku ne prijavi prebivalište, boravište ili radi trajnog iseljenja iz Republike Hrvatske ne odjavi prebivalište ili ne produži prijavu boravišta kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 500 do 5000 kuna. 

Da li mogu ocekivati tu kaznu od 500 do 5000 kuna kada dodem u konzulat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija