Jump to content

Ozljeda na radu !!


black mamba_91

Preporučene objave

Pozdrav !!

Radim u jednoj firmi koja se bavi drvnom industrijom..Radio sam na furnirskom nožu i spletom nesretnih okolnosti ostao sam bez dijela malog prsta na lijevoj ruci,

Firma se ograđuje u zapisnicima i navodi da je riječ o mojoj nepažnji, inspekcija rada dolazi u firmu i pravi zapisnik bez da se mene zvalo da dam izjavu.

Navedeni slučaj se desio prije nekih 2 mjeseca, čekam još potvrdu s HZZO-a da vidim hoće li mi priznati uopće ozljedu na radu.

Neki savjeti šta da radim, kako da postupim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da se poslodavac oslobodi odgovornosti za Vašu ozljedu ili da ta odgovornost bude umanjena i to ako dokaže da je Vaša ozljeda nastala zbog više sile, odnosno namjerom ili krajnjom nepažnjom Vas ili treće osobe, na koje on kao poslodavac nije mogao utjecati niti je njihove posljedice mogao izbjeći, unatoč provedenoj zaštiti na radu. Zato i ovo pitanje da li je zaštita na radu uopće bila provedena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče zaštite na radu, položio sam je tako što sam bio kod gospodina koji nam je zadužen za zaštitu na radu, di sam ja čitao pitanja, on mi je čitao odgovore, tako da su se s te strane ogradili, imam ju položenu.

Dalje što se tiče zaštitne opreme, imao sam one rukavice koje se mogu kupiti u trgovini za 6-7 kuna, nosio sam za vrijeme radnog vremena radno odijelo.

Što se tiče vremena za odmor, imamo pauzu normalnu od pola sata.

A što se tiče stroja i servisiranja, stroj se servisira jedom do dvaput godišnje kad su nam kolektivni godišnji, ali taj stroj je u kvaru svako malo, svakih par dana električari i mehaničari čeprkaju nešto oko stroja pa ne radi par smjena ili par dana, da ne pričam o ulju kojeg ima na sve strane, vjerujem da dođe jedna iole normalna inspekcija koje nema veze s našom firmom da bi stavila traku oko stroja dok se ne dovede u optimalno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Prije koji mjesec mi je uvažena žalba za nepriznatu ozljedu na radu.

Ovih dana sam bio u Hzzo-u na raspravi, samnom su sudjelovali majstor koji mi je bio na stroju i direktor proizvodnje u pogonu.

Ja sam se držao svoje priče da nisam kriv i da je majstor mogao drukčije postupiti, njih dvojica su se držali priče da je moja nepažnja.

Jel imao tko kakav sličan slučaj ili kakav savjet, mislim šta mogu očekivati od daljnjeg toga postupka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je još uvijek upravni postupak, službena osoba je provela upravni postupak, te će sada donijeti rješenje (koje će vjerojatno biti isto). Na to rješenje imate pravo žalbe središnjoj službi HZZO-a, a ako Vam ista ne bude uvažena, i pokrenuti upravni spor pred upravnim sudom. Dva svjedoka govore protiv Vas, tako da je po mom mišljenju upravno tijelo utvrdilo činjenice (što je vjerojatno propustilo učiniti prvi puta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija