Jump to content

U MUP-u manja plaća


esad

Preporučene objave

- A koliko si dugo na bolovanju ?

 

Mislim meni je tako bilo 2. ili 3. mjesec bolovanja prvo je bilo 80 % pa 70 % pa su onda vratili na 80 % od plaće. Dok na HZZO-u nisam podnio zahtjev za 100% plaćeno bolovanje i uz isti, uz ratni put, liječničku dokumentaciju priložio i prvostupanjsko rješenje MUP-ove komisije da sam nesposoban za pol. službenika a povodom oboljenja nastalog obavljajući službu tijekom Domovinskog rata ( u kojem je rješenje bilo obrazloženo od kojih bolesti bolujem, a što je ovima na HZZO-u bilo jako bitno da bi mi dali 100 % plaćeno bolovanje).

 

Ili im umjesto tog rješenja od MUP-ove komisije priloži drugostupanjsko rješenje komisije za utvrđivanje statusa HRVI-a. ( ako ih posjeduješ, jer sve dok im ne podneseš zahtjev i to ne priložiš uz zahtjev neće ti dati 100 % plaćeno bolovanje. Tako je bilo u mom slućaju. )

 

 

 

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A zašto su te odbili ?

 

Ako si priložio ratni put, liječničku dokumentaciju na osnovu koje ti je bolovanje otvoreno i na osnovu kojih dijagnoza jesi na bolovanju i ako si uz to priložio i jedno od ovih rješenja prvostupanjsko od MUP-ove komisije ili drugostupanjsko od HRVI, ne bi trebalo biti problema.

 

Ne vidim zašto bi te odbili.

 

Ali ponavljam da mene nisu bili odbili kada sam podnio zahtjev, ali uz taj zahtjev nisam imao ova ( jedno od tih ) rješenja pa ih prvi puta nisam ni priložio ali zato sam naknadno od HZZO-a dobio ponovno dopis u kojemu me traže da im dostavim jedno od ova dva rješenja ili MUP-ovo ili HRVI-a.

 

Bez te gore navedene dokumentacije moglo bi biti problema, ali s njom ne vjerujem jer je ona navedena kao obvezna u zahtjevu ( ratni put, status branitelja, medicinska dokumetacija, jedno od rješenja ili ako imaš i oba još bolje i to je to, ne bi smjelo biti problema ).

 

Skupi tu dokumetaciju ako nemaš i sigurno češ imati 100 %.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije ti to manja plaća u MUP-u, nego su ti to ovi iz HZZO-a smanjili postotak, kako si rekao sa 80 na 70 %, nakon mislim 42 dana MUP te više ne plaća nego HZZO, e sada kako oni to kontaju, ne znam.

 

Ali ako si na bolovanju zbog posljedica zadobivenih u Domovinskom ratu ( oboljenje, bolest ili sl. ) onada moraš imati 100 % plaćeno bolovanje.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i meni je ovaj mjesec plaća manja za nekih 500 kuna, ne znam zašto ? Imao sam do sada 80% plaćeno bolovanje, nešto više od 11 mjeseci, oko 3300 kn, a sada sam dobio 2800 kn.

 

Inače predao sam zahtjev HZZO-u za priznavanje 100% i priložio svu gore navedenu dokumentaciju ( ratni put, rješenje komisije MUP-a o nesposobnosti, liječničku dokumentaciju i sve ostalo što je bilo potrebno ). Zvao sam upravnu službu nadležnog HZZO-a i rekli su mi da bi mi rješenje trebalo biti gotovo oko sredine ovoga mjeseca.

 

Zanima me ako mi ovi iz HZZO-a odobre 100% plaćeno bolovanje ( a trebali bi ) hoću li dobiti sve zaostatke unazad ovih mjeseci kojih mi je bolovanje bilo plaćeno 80 %, a bolovanje sam otvorio pod šifrom F 43.1 ?

 

I zanima me još jedno; od dana kada me komisija MUP-a proglasi nesposobnim za pol.sl. , a zbog oboljenja tijekom obavljanja službe za vrijeme Domovinskog rata da li imam pravo na isti iznos plaće unazad zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja ( prosjek plaće ). Ako da, da li to onda plaća MUP ili i dalje HZZO , odnosno da li bez obzira na rješenje HZZO-a imam pravo na 100 % plaćeno bolovanje jer sam rješenjem MUP-ove komisije nesposoban za pol. sl., a povodom oboljenja tijekom obavljanja službe ?

 

Hvala,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

30.06.2005. počeo ambulantno liječenje PTSP

19.09.2005. otvoreno bolovanje šifra f43.1

11.10.2005. podnesen zahtjev za rvi za dijabetes

28.10.-28.12.2006. bolničko liječenje

Šifre f43.1;f41.2;e11;f32.3;e78;f62,0,PTSP chr.

21.02.2006. prvostupanjska dubrava:

Dijabetes trajno 20%

PTSP odbijen

10.05.2006. podnio zahtjev za 100% plaću

14.09.2006. rješenje MUP-a nesposoban za pol.

16.09.2006. drugostupanjsko dubrava:

Dijabetes trajno 20%

PTSP odbijen

10.10.2006. ponavljanje zahtjeva za 100% plaću

12.10.2006. rješenje PU o zadržavanju plaće

25.10.2006.odbijen zahtjev za 100% plaću

30.10.2006. podni žalbu hzzmo- napisao pravnik žup. Hvidre

Do danas nema odgovora

23.11.2006. pregled kod županijskog vještaka

Predmet proslijeđen u MOBS

 

Nalazim se na ambulantom liječenju ptsp i dijabetes,

Svaki tjedan na psihoterapijama,

Svaka dva do tri mjeseca kontrola psihijatra

:čeka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Esade, koliko sam imao prilike razgovarati sa drugim braniteljima o temi 100% bolovanja došao sam do zaključka da jedino naša županija daje povoljno rješenje tek nakon prvost. komisije iz Dubrave dok drugi područni uredi HZZO-a to daju već i na dijagnozu PTSP-a na uputnici odnosno Povijesti bolesti ( npr. Ličko-senjska, Karlovačka i dr.), tako da je u Zagrebu mnoštvo žalbi na takve postupke iz naše županijske podružnice. Navodno da su iz Zagreba i urgirali da se takve nepravde isprave ( neslužbeno ), a što se tiće zaostataka cure u PU ti to izračunaju za par minuta i mislim da taj dio od otvaranja bolovanja do sada nemože propasti i da imaš pravo na povrat pogotovo što si pravovremeno ulagao žalbe. Tebi puno pozdrava kao i svim drugim braniteljima na forumu iz Hrvatske Kostajnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

esad je napisao:

 

12.10.2006. rješenje PU o zadržavanju plaće

 

 

:čeka:

 

Ja nisam od svoje PU Zagrebačke dobio takvo riješenje ! Jel to rješenje koje si dobio prosjek 6 zadnjih plaća prije bolovanja 100 % plaćeno bolovanje, ili nešto drugo ?

Iako je od rješenja MUP-ove komisije prošlo skoro 3 mjeseca ! Jel i meni moraju izdati takvo rješenje ili se treba kome pisati kakva zamolba ?

 

A što se tiče ovga o NE prevođenju policijskih

zvanja u činove HV-a ja isto ( kao i Mrljavac ) ne vjerujem u to jer kako bi onda nama koji smo bili policajci u MUP-u, u SJP ili sl., kako bi mi onda dobili ovaj vojni dio nesposobnosti i otišli u braniteljsku mirovinu, koliko ja znam po zakonu o hrvatskim braniteljima i mi se vodimo kao branitelji !?

 

Pozdrav i hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, to ti je rješenje koje te na neki način štiti što se plaće tiče i njegov sadržaj izgleda otprilike ovako:

taj i taj,bla,bla,bla. zadržava plaću i sva ostala prava policijskog službenika do donošenja rješenja o mirovini.

to dobivaš za otprilike mjesec dva od kad si bio u šarengradskoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Esade, koliko sam imao prilike razgovarati sa drugim braniteljima o temi 100% bolovanja došao sam do zaključka da jedino naša županija daje povoljno rješenje tek nakon prvost. komisije iz Dubrave dok drugi područni uredi HZZO-a to daju već i na dijagnozu PTSP-a na uputnici odnosno Povijesti bolesti ( npr. Ličko-senjska, Karlovačka i dr.), Kostajnice.

 

Nije istina da samo vaša županija daje povoljno rješenje tek nakon prvost. komisije iz Dubrave, jer meni u PU Zakrebačkoj u Zagrebačkoj županiji u HZZO-u nisu dali 100% dok im nisam uz ratni put, svu medicinsku dokumetaciju i sl., dostavio i rješenje od MUP-ove komisije ili rješenje od komisije za utvrđivanje HRVI-a, da sam na bolovanju poradi posljedica iz Domovinskog rata !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U KC-KŽ županiji za ostvarenje 100%plače na osnovu bolesti ptsp u HZMO,uz svu već spomenutu dokumentaciju ,trebao sam predati i nalaz sa timskog prikaza u Dubravi ZG.

Rješenje sam čekao 3 i pol mjeseca,iz Jukičeve u ZG.POvoljno mi je riješeno ,ali isplatu ,tj.razliku zaostataka,moram čekati do kraja siječnja 2006.

Pozdrav svima na forumu , posebno Esadu koji mi je pomogao sa svojim savjetima.Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za bolest dijabetes se teško dobiva rvi i ne utječe previše na odluku vještaka na utvrđivanje opće ili profesionalne nesposobnosti.

u mom slučaju bolest dijabetes je nastala u komorbiditetu s ptsp i prvi put se javila 1995. nakon pretraga u istitutu "vuk Vrhovec" gdje sam bio na promatranju i kod psihijatra ustanovljeno je da je bolest nastala usljed stresova i fizičkih napora za vrijeme obavljanja službe u specijalnoj policiji i da nisam više sposoban za vojnu službu.

to što sam rješenje dobio trajno znači da na istom nema nikakve revizije niti obaveznog lječenja i javljanja nekim komisijama, na primjer ptsp ne ide trajno, mislim nakon tri g. da se može dobiti trajno ali se ne smije prekidati lječenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju hvala puno na odgovoru, sada mi je malo jasnije. Inače i kod mene je gotovo u potpunosti sličan slučaj i jedva sam uspio povezati te dvije bolesti pri čemu sam imao ubjeđivanja sa liječnicima, a dugo dugo su mi negativno utjecale jedna na drugu. Predpostavljam da znaš na što mislim inače sam na inzulinu 4 puta dnevno i imam dijagnozu teškog PTPS-a i još neke od onih šifri što si ti u jednom postu naveo. Komisiju MOBSA sam pozitivno riješio, ali zbog dugotrajnog čekanja ratnog puta (spec. policija - vojska - tem. policija ) nisam još bio u Dubravi na komisiji pa nisam znao što da očekujem za koju bolest. Još jednom hvala na odgovoru i pozdrav svim braniteljima na forumu od branitelja iz Hrv. Kostajnice.

P.S. pokušavam se registrirati na forumu, ali mi još nije uspjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao što sam spominjao po postovima, ne trba nagađati što i kako,gdje.... trba pitati, maknuti guzicu od kompjutora da bi došao do neke informacije. dakle da skratim. ovu temu sam ja otvorio zato što sam se uspaničio jer mi je hzzo smanjio plaću sa 80% na 70%.

otišao sam u računovodstvo pu i ženska mi je rekla da po novom zakonu hzzo smanjuje naknadu kako bi narod potjerala sa bolovanja. a što se nas tiće zato smo nakon šarengradske dobili ono rješenje o zadržavanju plaće pa ćemo onu razliku od 10% dobivati na tekući račun svakog 20. u mjesecu. :jumping:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija