Jump to content

Različiti podaci u zemljišnoj knjizi i katastru


markool

Preporučene objave

 

Pozdrav,

Imam sljedeći problem: U katastru sam upisan kao jedini vlasnik svoje imovine. Međutim, u zemljišnoj knjizi moja parcela ne postoji. Čini mi se da je cijelo mjesto u kojem se nalazi moje zemljište, jedna parcela čiji sam vlasnik 1/30. Što mogu učiniti da upišem parcelu i mene kao jedini vlasnik u zemljišnu knjigu?

Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za neka područja u Hrvatskoj još nisu oformljene zemljišne knjige, ili su iste, npr. stradale u ratu (sinjsko, vrgoračko područje itd.). Međutim, ako dobro čitam Vaše pitanje, proizlazi da je sve jedna velika čestica, cijelo mjesto. Tada biste trebali podnijeti zahtjev za parcelaciju Vaše čestice, koja bi tada dobila broj, bila bi zavedena u novi zemljišnoknjižni uložak i bili bi ste samo u nju upisani kao vlasnik. Međutim, ovo može biti skupo, pa je nekada dobro pričekati skupne zemljišnoknjižno-ispravke postupke, odnosno nove izmjere koje periodično idu, i onda se uključiti u postupak identifikacijom svoje čestice. Hoće li Vam to pomoći, i kada bi to za Vaše područje moglo biti, to ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija