Jump to content

Distributer rabljenih vozila odbija servisirati auto pod garancijom


zoran123456

Preporučene objave

Poštovani,

imamo vrlo ružnu situaciju gdje je rabljeni auto novije proizvodnje (i pozamašne svote za naše mogućnosti) kupljen u jednoj kući nakon svega 3 dana prestao raditi. Ne želi upaliti.

Na auto smo dobili garanciju od 6 mjeseci. Upornim zvanjem auto kuće vlasnik/radnik se ili nisu htjeli javiti ili su rekli "javiti ćemo vam se". Konačno nakon što smo ih uspjeli dobiti za razgovor nisu htjeli odvesti vozilo na servis nego nam je bilo javljeno da je to nama na štetu, odnosno da mi moramo to na vlastiti trošak servisirati.

Kako znam da ovo krši Zakon o zaštiti potrošača zanima me koji su postupci potrebni kako bi se firmu natjeralo da nam plati servis neispravnog vozila, te eventualno može li se podignuti privatna sudska tužba?
Kako nam je vozilo jako hitno, ako bi ga išli servisirati na vlastiti trošak, na koji način mi taj novac možemo naknadno potraživati od firme?

Što nam još savjetujete? Da li se isplati zvati policiju, ili čak kontaktirati lokalne vijesti? Sigurno je da u ovoj kući nismo niti prvi a niti zadnji klijenti koje su tako nasamarili. Ovako nešto ne smije se više dešavati, ne znamo na koji način natjerati firmu da prekine s nelegalnim radnjama.


Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako znaju kakav je kvar ako auto nisu niti odvezli radi dijagnostike? Za rabljene stvari obično postoji ograničenje odgovornosti prodavatelja za skrivene materijalne nedostatke, ali to se mora posebno ugovoriti. Ako nije posebno ugovoreno (čak štoviše, ugovorena je garancija od 6 mjeseci), onda moraju uzeti raditi po reklamaciji kupca. Prijavite gospodarskoj inspekciji, kažu ljudi da to djeluje. Ili angažirajte odvjetnika da im uputi opomenu pred tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija