Jump to content

Naknadno pronađena imovina - grobno mjesto


robocop

Preporučene objave

Molim za savjet što napraviti:

Nedavno se stara baka sjetila da njen pokojni suprug ima na Groblju u Zagrebu grobno mjesto (pravo korištenja) za koje ista uredno plaća pristojbu te da nakon njegove smrti (prije 18 godina) taj grob nije naveden tijekom ostavinske rasprave. Baka ima jednu živu kčerku, a sin joj je umro ove godine. Sin je živio u djelu kuće koji je naslonjen na njenu ali je bio skitnica i pijanac i rijetko je bio boravio doma. Navodno ima četvero djece koje je posijao po Hrvatskoj ali nitko od obitelji nije u kontaktu s njima niti je on brinuo o njima te su djeca odrasla po udomiteljskim obiteljima.

Baka je ove godine podnijela zahtjev za ponovno pokretanje ostavinske rasprave za navedeno grobno mjesto, u kojem je navedeno da su živi zakonski nasljednici ona i njena kčerka. Na Općinskom sudu donijeto je rješenje da se prekida zatraženi naknadni ostavinski postupak zbog smrti njenog sina, tj. zakonskog nasljednika. Napominjem da je bakin sin umro prije naknadnog pronalaska imovine-grobnog mjesta i prije podnošenja zahtjeva za naknadnim ostavinskim postupkom.

Na koji način se ponovno može pokrenuti postupak i da li djeca od bakinog pokojnog sina imaju pravo naslijediti dio prava korištenja navedenog grobnog mjesta?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , robocop je napisao:

Napominjem da je bakin sin umro prije naknadnog pronalaska imovine-grobnog mjesta i prije podnošenja zahtjeva za naknadnim ostavinskim postupkom.

Citirano nije od značaja za prava nasljednika umrlog bakinog sina, to stoga što ostavina umrlog prelazi na nasljednike u trenutku smrti ostavitelja. 

 

prije 3 sati , robocop je napisao:

Na koji način se ponovno može pokrenuti postupak

Postupak je već pokrenut i prekinut, a nastavit će se čim sud pribavi informaciju o nasljednicima bakinog umrlog sina. 

 

prije 3 sati , robocop je napisao:

da li djeca od bakinog pokojnog sina imaju pravo naslijediti dio prava korištenja navedenog grobnog mjesta?

Da, po pravu svog oca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija