Jump to content

Pomorska nesreća


čudo

Preporučene objave

Tako je, na sve vidove štete - običnu štetu, materijalnu (čl. 1045.) i povredu prava osobnosti, za koju se temeljem čl. 1100. ZOO-a dodjeljuje pravična novčana naknada. Teška tjelesna oštećenja obično se podvode pod povredu prava osobnosti, čiji su kriteriji fizički bolovi, strah, smanjenje životne aktivnosti, invalidnost i naruženost (malo sam to pojednostavila, ali otprilike tako). Jedino nemam informacije o tome prema kome se može upraviti odštetni zahtjev (kasnije tužbeni zahtjev) - svakako prema štetniku koji je upravljao plovilom, ali kako razumijem, i plovila se, kao i automobili, obvezno osiguravaju od odgovornosti prema trećima, pa se odštetni zahtjev, ako je stradala osoba od plovila duljine 2,5-15 metara, odnosno preko 15 metara, te koja ima porivnu snagu motora veću od 5 kW i može prevoziti putnike, može upraviti i prema osiguravajućem društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jednoim hvala.

Mislim da za sada, dok se ne utvrdi je li onaj što je upravljao brodicom krivac nesreće (jer bez toga, pretpostavljam nema oštetnog zahtjeva)  u kojoj je oštećenik teško ozljeđen, ima se dovolno informacija. Ako u slijedu narednih događanja bude potrebe za nekim pojašnjenjima, javim se.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija