Jump to content

Može li se prenijeti ovršen dug na drugu osobu?


masterbizz

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Eto da updateam.Dakle moj brat je prenio dug na sebe po ugovoru između njega i vjerovnika ovjerenom kod j.bilježnika i ja sam oslobođen na FINI tog duga,tj.više ga nema.Imam sad pitanje.Da li može vjerovnik,ako novi dužnik iz bilo kojeg razloga ne bude plaćao obveze(prvu ratu je uplatio,to je bio uvjet da se mene oslobodi duga),da li može poništiti ugovor s njim i ponovo vratiti dug na mene?I drugo,ne bih li ja trebao dobiti neku potvrdu da sam oslobođen duga,iako vidim na e-građani da je dug obustavljen i da ga više nema?Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 41 minuta, masterbizz je napisao:

Da li može vjerovnik,ako novi dužnik iz bilo kojeg razloga ne bude plaćao obveze(prvu ratu je uplatio,to je bio uvjet da se mene oslobodi duga),da li može poništiti ugovor s njim i ponovo vratiti dug na mene?

Ne.

Prije 41 minuta, masterbizz je napisao:

drugo,ne bih li ja trebao dobiti neku potvrdu da sam oslobođen duga,iako vidim na e-građani da je dug obustavljen i da ga više nema?

Ne, ali možete tražiti njihovo očitovanje. Inače se smatra da je vjerovnik dao svoj pristanak, ako je primio nekakvo ispunjenje od preuzimatelja duga koje je on izvršio u svoje ime. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija