Jump to content

razvod


mirjanap

Preporučene objave

Poštovani,

Nakon 12 godina braka razvodim se od psihopate. Imamo troje maloljetne djece. Prvi pokušaj razvoda bio je prije tri godine - nakon medijacije on je krenuo na psihoterapiju, (gestalt terapiju - on ima strašne traume iz djetinjstva s kojima se ne želi suočiti),  bilo je nešto bolje no sad je neizdrživo. Moram spasiti sebe (i ja više nisam dobro) i djecu. Živimo u stanu koji je za vrijeme našeg braka njegov otac darovnim ugovorom prepisao na njega a mi smo digli kredit i kupili mali stan u kojem je živio njegov otac sa nevjenčanom ženom. Otac je umro a ona je i dalje u tom stanu. Ja otplaćujem pola rate kredita za taj stan. Svaki mjesec moram mu dati pola rate kredita, i sve troškove koje on odredi. Uzme mi tako sav novac a govori da me hrani jer ja nigdje ne radim.  Imam status majke odgojiteljice, jedno dijete je peti razred, drugo treći  a najmlađe prvi. Ja moram van iz stana, on traži da djeca borave tjedan dana kod mene a tjedan kod njega - samo zato da ne mora plaćati alimentaciju. Na pitanje tko će se brinuti za djecu kad on radi (radi u smjenama i vikendima) - govori da će se već snaći. Dakle - ja nemam nikako pravo na stan koji smo u braku potpuno renovirali (napravili dječje sobe, opremili stan u potpunosti), u stanu za koji otplaćujem kredit  je žena s kojom je živio njegov pokojni otac (ona se nikad nije razvela od svoga supruga, ima odraslu situiranu djecu). Dakle - ja bez ičega idem na ulicu, u podstanare s troje male djece, on se ruga i kaže da će mi dati troja vrata, pola laminata... Tokom cijelog braka imala sam primanja,  porodiljne naknade, kad se rodilo treće dijete on je ostao bez posla pa je otišao van raditi a ja sam nakon porodiljnog uzela status majke odgojiteljice jer sam bila potpuno sama sa troje djece. On je tada dobro zarađivao, zadnjih godina je opet tu sa slabom plaćom, no zlostavljanje je takvo da moram otići. Napominjem da smo imali 7 godina normalnog braka, prije 5 godina je počelo njegovo čudno ponašanje, maknuo je od mene sve moje prijatelje, braću, roditelje...  Nadam se samo da će na medijaciji prepoznati njegovu bolest, znam da ćemo završiti na sudu jer on traži da djeca borave tjedan dana kod njega a tjedan kod mene, a ja to ne mogu dopustiti jer i prema djeci ima loš odnos (čim mu se netko suprostavi - nastaje zlo, djeca imaju zaduženja po rasporedima, smatra ih odraslima, moraju osamostaliti, tjera ih stalno van čak i kad ne žele - moraju imati "ekipu", čak i najmanju dok je bila predškolskog uzrasta tjerao je da ide sama van iako dijete nije željelo, itd, itd).

Lijepo vas molim - da li ja nakon 12 godina braka stvarno nemam prava na ništa, zakonski imam pravo na pola malog stana ali u njemu živi ta žena  tako da ne mogu ništa - on ne želi ni alimentaciju plaćati pa traži da djeca borave kod njega tjedan dana a tjedan kod mene... Čekam poziv za medijaciju (on govori da ne želi ići, dobio je napad panike u Centru kad mu je djelatnica  objasnila da ipak mora ići). U ovoj osjetljivoj dobi djecu moram seliti iz doma u kojem su rasli, moram na ulicu bez ičega...pred zidom sam....

Hvala unaprijed.....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Unatoč tome što stan nije bračna stečevina, djeci predstavlja obiteljski dom. Jednom ćete sigurno s djecom morati iseliti iz tog stana, ali ne mora to biti dobrovoljno, neka Vas on iseli - tužbom radi iseljenja, ako će je pokrenuti, i kasnije ovrhom radi iseljenja (deložacijom). Situacije verbalnog, psihičkog ili ekonomskog obiteljskog nasilja svakako prijavite, to Vam može pomoći utoliko da protiv njega bude određena mjera opreza zabrane približavanja, pa da imate neko vrijeme mira i da možete razriješiti svoju stambenu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija