Jump to content

Povreda časti


savjest2

Preporučene objave

Molim upućene da mi objasne može se slijedeći događaj okvalificirati kao kazneno djelo povrede časti. Zbog sukoba oko parikiranja u dvorištu javne ustanove, jedan djelatnik viče, vrijeđa, opsuje..i opsuje i mater drugom djelatniku na parkiralištu i to se ponašanje nastavlja unutar te ustanove pred drugim kolegama i strankama (njih je sveukupno oko 10, ako je to uopće bitno), trajalo je to oko 45 min, napadnuta je osoba branila se popričamo tiho rekavši napadaču 'huligan', par puta obraćajući drugoj službenoj osobi koja je isto posvjedočila događaju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na odgovoru. Druga se osoba branila samo kao što je spomenuto tj 'napadnuta je osoba branila se poprično tiho rekavši napadaču 'huligan', par puta obraćajući drugoj službenoj osobi koja je isto posvjedočila događaju. Da li se takva obrana, koja je kudikamo 'slabija' od onih uvreda upućenih od napadača po kvaliteti, po kvantiteti a i po trajanju ipak smatra ekvivalentna uvredama od strane napadača? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija