Jump to content

Operater zračni kabel - savjet


chriss00

Preporučene objave

 

Operater je bez dopuštenja stupio na privatni posjed i bez suglasnosti vlasnika i uklonio zračni kabel sa krova kuće. (navedeni kabel je koristio susjed). Te ostavili nered za sobom.

Po zakonu nisu smjeli ništa raditi na mom posjedu bez dopuštenja, zar ne?

Kazneni zakon. Članak 142.
(1) Tko neovlašteno prodre u tuđi dom ili poslovni prostor ili zatvoreni ili ograđeni prostor koji pripada tom domu ili poslovni prostor ili se na zahtjev ovlaštene osobe otuda ne udalji, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2)    Ako kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Novi kabel su provukli tik uz ogradu, te praktički sad nije na mom posjedu, no smetat će zbog nadolazećih radova na kući.
Pretpostavljam da ovdje ne mogu ništa budući da ide uz ogradu? Ima li zakonska odredba koliko smiju biti udaljeni, visina i sl.?

Kako novi kabel neće biti voljni maknuti može li se išta poduzeti oko njihovog neovlaštenog postupanja na privatnom posjedu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija