Jump to content

Žalba-odbijen zahtjev za odštetom


anonimno

Preporučene objave

Nedavno sam sudjelovao u prometnoj nesreći kod koje je nastala materijana šteta te sam kod CO podnesao zahtjev za naknadom štete. Jučer sam dobio obavijest o odbijanju nadoknade jer policija mene tereti kao krivca, a s čime se nikako ne slažem. U žalbi koju namjeravam napisati CO, na što, tj. na koji način da se žalim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da se ne slažem sa stanjem da je krivnja moja, u suprotnom ne bi bi razmišljao o žalbi, no stanje je takvo da danas ističe 8 dana roka za žalbu, a u rješenju koje sam dobio CO se poziva na prekršajni postupak koji će policija pokrenuti protiv mene. I sada mene zanima što ukoliko ne uložim žalbu na njihovu odluku, a kasnije na sudu dokažem da krivnja nije bila moja. Da li u tom slučaju imam pravo na naknadu ili je gubim pošto ova odluka postaej pravomoćna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Obratite se osiguravatelju drugoga sudionika nezgode.

Ukoliko Vam odgovore isto kao i CO (ili su to oni) tužite ih.

Naime, vi potražujete naknadu materijalne štete po pravilima građanskopravne odgovrnosti, a građprav odg šira je od prekršajne odgovrnosti.

U parničnom postupku, ukoliko ospore svoju odgovornost, čete prometnim vještačenjem dokazivati da je drugi odgovoran za nastanak štetnog događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija