Jump to content

Voznja pod utjecajem


helpme1231

Preporučene objave

Pozdrav, 

nedavno sam imao situaciju gdje me je policija zaustavila u autu radi redovne kontrole. Tu vecer nisam pio alkohol ni konzumirao drogu ni napravio prometni prekrsaj, na upit policajca da li imam kod sebe nesto droge rekao sam da, i dao sam mu 1.4 grama marihuane koje sam imao kod sebe.

Nakon toga policajac me je pitao da li sam se voljan testirati na alkohol i drogu, posto nisam nista konzumirao tu vecer rekao sam da moze. Nakon toga mi je rekao da ce test na drogu biti vadenje krvi i urina, te ako sam pusio u zadnjih 10-14 dana da ce mi se to viditi u krvi, te da mi prijeti dodatnih 4.000-5.000 kn troskova dijalize krvi i urina i postoji mogucnost da mi se odredi zatvor do 60 dana.

Zatim mi je policajac SAVJETOVAO da odbijem testiranje, da ce mi napisati kaznu i da mi nece raditi nikakve probleme, na sto sam pristao (u tom trenutku nisam znao kolika je kazna). E da, i htio bi naglasiti da kad sam pitao za test na droge rekao mi je da je jedini test krv i urin, priznao sam da sam pusio par dana prije, i u policijskom izvjescu pise da sam zadnji puta konzumirao marihuanu 2-3 dana prije pocinjenog prekrsaja.

Nakon svega toga, policajac je sjeo samnom u auto i JA sam vozio do policijske postaje koja je na drugom kraju grada, unatoc tome sto sam dobio kaznu za voznju pod utjecajem. (Samnom je bio prijatelj u autu i 2 policajca) 

Do sada mi je najveci prekrsaj u prometu bio pojas prije negdje 3-4 godine, nikada nisam kaznjavan zbog droge ili necega slicnog.

Napisali su mi kaznu od 11.000 kn za prekrsaj u prometu, oduzimanje vozacke na 3 mjeseca + cekam kaznu za posjedovanje marihuane, koja ce biti cca 4-5.000 kn.

Takoder u izvijescu pise da sam dobrovoljno predao marihuanu iz prednjeg dzepa hlaca i da se nisam opirao.

Da budem iskren usro sam se ko grlica u tom trenutku i nisam razmisljao, isprepadali su me vikom, ogrmonim novcanim kaznama te spominjanjem zatvorske kazne, osjecam se kao najveca budala, vozio sam trijezan sa policajcem u svom autu i zbog 1.4 grama marihuane dobit cu cca 15.000kn kazne i oduzimanje vozacke.

Zanima me da li ja na temelju ovog sto sam vozio nakon izrecene kazne, nije mi pruzena prilika za testiranje sline (zapravo nisam siguran da li se slina jos testira na licu mjesta) te su mi dali krive informacije sto se tice testova imam mogucnost boriti se na sudu?
 

Kod Vas na forumu sam procitao dosta savjeta koji govore da cu bolje proci ako budem priznao krivnju i trazio smanjenje kazne, ali postoji li mogucnost da rušim tu kaznu zbog nepravilnosti i kolika je mogucnost da mi to prode na sudu? 

Hvala! 

 

uređeno: od helpme1231
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bolja je opcija sa priznanjem.

Ne možeš rušit kaznu jer će policajca zvati na sud a on neće potvrditi tvoju priču nego će reći da si odbio testiranje.

Loše si to odigrao i trebao si se testirat, na vađenje krvi i urina se ide samo onda kada ti ne priznaješ rezultate brzog testa.

Sada je kasno, piši prigovore za oba prekršaja i nadaj se najboljem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, drot13 je napisao:

Ovisi o tome kako će to gledati sud, ali policajaca je vjerojatno bilo više i njima će se vjerojatno više vjerovati.

Užas, mislio sam to sto su mi dopustili da vozim auto biti dobar argument. Nakon sto smo dosli u postaju rekli su mi da ne smijem dirati auto 12 sati jer sam vozio pod utjecajem. 

Takoder imam jednog odvjetnika kojem se mogu obratiti da me brani na sudu, ali bojim se da bi me sudski troskovi mogli stajati jos par tisuca kuna. 

Znaci najbolja opcija je da se pokrijem usima jer sam debil, priznam krivnju i trazim smanjenje kazne? Takoder, znate li mozda da li ce to biti zaracunato kao jedan prekrsaj ili promet ide odvojeno od posjedovanja? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pored ovakvog činjeničnog stanja teško je, možda i nemoguće braniti se.

Sve i kad bi imao snimljen videozapis policajca kako te uvjerava u odbijanje, to opet nebi pomoglo na sudu jer je odbijanje prekršaj.

On te je nagovarao i nagovorio, prisiljavao te nije, a u svakom trenu bi se mogao ići testirati na licu mjesta tzv. lizalicom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija