Jump to content

Suprug zeli podijeljeno skrbnistvo, tjedan kod oca tjedan kod majke. Nema alimentacije?


Nina1927

Preporučene objave

Suprug i ja smo u postupku razvoda. Prosli smo sastanak obiteljske medijacije, nismo dogovorili visinu alimentacije. On smatra da te novce daje meni, za moje osobne potrebe, ne meni za djecu, prijeti da necu ni lipe vidjeti od njega i navodno ce traziti da jedno dijete pripadne njemu, imamo dvoje, a jedno meni. Ili ako mu to ne prode trazit ce da budu oboje tjedan kod njega tjedan kod mene. Sad meni nije toliko ni pitanje alimentacije, dal mora uplacivati ili ne u ovakvom slucaju, mada i to me zanima, vec mi je bitnije dal ce mu to proci na sudu a obzirom da sam ja zaposlena s normalnim radnim vremenom a priroda njegovog posla je da ili izbiva iz kuce po cijeli dan ili danima ne spava kod kuce. Plovi, samo po Jadranu. Da li je moguce, uzevsi to u obzir da mu sud odobri takav zahtjev? Ja zivim s majkom, djeca imaju svoju sobu, majka je u mirovini. On zivi na katu svoje kuce, gdje smo skupa i zivjeli,njegovi su isto u mirovini,zive kat nize ali nisu bili bas zainteresirani za djecu ni dok smo bili u braku a ni sada. Nakon razlaza zivimo u istoj ulici par kuca jedno od drugog. Na prvom sastanku u centru i na drugom,na medijaciji dogovorili smo da djeca zive samnom u osobni dogovor kad djeca idu k njemu zbog prirode njegovog posla, mada smo sastavili plan skrbi, za zlu ne trebalo. Odjednom on sad ima takvu ideju, jer ne zeli da ja dobivam novce od alimentacije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što pitate ovisi o nizu okolnosti - koliko su djeca stara, kojemu su roditelju više privržena, kako se sada od prekida bračne zajednice viđaju s ocem itd. Ima sve više presuda u kojima se djeca dodjeljuju jednakomjerno ocu i majci, ali je to zaista od slučaja do slučaja i teško je generalizirati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, djeca su stara 7 i 8 godina. Zbog kako navodim prirode njegovog posla, stalno su samnom. Oca vidaju kad god je moguce, to jest, kad je on kod kuce pa taman samo na jedno popodne, s tim nemam problema naravno. Posto on na sud ide s pricom da prima samo 4000 kn kao i ja, kaze da imamo jednake uvjete i da ce mu to proci na sudu. Medutim kako sam navela gospodina nema nikad doma i pitanje je tko ce o toj djeci brinuti dok njega nema? Njegova je ideja da jedno bude "na papiru"njegovo jedno moje, dakle nema placanja alimentacije al da djeca budu stalno kod mene jer jel, njega nema i on "nebi razdvajao djecu". I nebi davao nikakve novce, a pitanje je kako da ja to financiram? Djeca idu u skolu, djeca jedu, djeca grickaju, obuca odjeca, skolski pribor... s cime? Jer ovo je samo njegov inat i princip jer smo na prvom sastanku na centru se odmah slozili da djeca zive samnom medutim kako ja nisam pristala na 750 kn alimentacije po djetetu jer on prima preko 10 000 placu,4000 na racun ostatak na ruke on se sad nasao uvrijeden i eto...krece putem kojim krece

uređeno: od Nina1927
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija