Jump to content

Bračna stečevina i OPG


muskat1983

Preporučene objave

  Rastanem se od supruge nakon 6 godina braka. Otac je osnovao OPG i ja sam bio član a uloge tom zamijenili prije tri godine zbog natječaja EU fondova.  Naime dodijeljena su nam namjenska bespovratna sredstva pa me zanima dali sam dužan dijeliti ta sredstva s suprugom? Napominjem da ona nije nikada bila član OPG-a. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, niste, jer su bespovratna sredstva obično namjenska i moraju se utrošiti u točno određenu svrhu. Dakle, radi se o imovini koju više nemate, jer ste je utrošili. Na isti način se ne mogu tražiti sredstva koja su utrošena u špeceraj, režije i slične utrošive stvari za vrijeme trajanja bračne zajednice. 

U što su ovdje konkretno uložena bespovratna sredstva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda ostajem kod svog mišljenja: da Vi taj novac imate na računu, i da je to zajednička ušteđevina, onda je to druga stvar, onda biste je trebali podijeliti, no u ovoj situaciji Vi nemate novac, nego bivšoj supruzi možete samo počupati pola trsja i predati i pola opreme za podrum, a to nije imovina bračnih drugova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija