Jump to content

Prebacivanje djeteta na PK drugog roditelja


SW1988

Preporučene objave

Pozdrav,

nakon rođenja dijete je automatski upisano na ženinu PK, a obzirom da je ona godinu dana bila na porodiljnom prebacili smo dijete na mene. Sada kada je opet počela raditi htjeli bi dijete vratiti na njezinu karticu zbog veće plaće i kreditne sposobnosti. Je li moguće to samo prebaciti i isto dostaviti firmama u kojima radimo i to je to ili postoje neke dodatne komplikacije?

Šogorica koja radi u prosvjeti je u 12. mjesecu dobila isplatu nekog povrata poreza iako je bila na porodiljnom i nema djece na sebi. Je li to moguće dobiti i u drugim firmama ili je to nešto što za prosvjetne djelatnike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je prebaciti samo dijete i dostaviti firmama nove porezne kartice. Ako koriste ePoreznu ne morate im ni dostavljati, dođe im automatski obavijest da je došlo do promjene na PK i da preuzmu novu. 

Ovo za šogoricu vrlo vjerojatno ustanova u kojoj radi napravila za nju obračun poreza, isplatila razliku poreza te će oni tražiti od porezne povrat onoga što su dali šogorici. Neki poslodavci to rade, većina ne jer im se ne da baviti s tim dodatnim administriranjem. Povrat poreza je dobila jer je propisano za radnike koji su na bolovanju da imaju pravo povrata poreza i to vrijedi za sve

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Poštovani,

imamo istu situaciju. Dijete je bilo na PK oca, a sad bi ga prebacili na moju jer se vraćam raditi nakon porodiljnog, a imam veća primanja. Nas zanima, s obzirom da se radi obračun poreza na godišnjoj razini, hoćemo li morati državi što plaćati na kraju godine jer bi dijete prebacili sa sutrašnjim datumom. Suprug je za mjesec siječanj dobio naknadu od HZZO, a ne plaću jer je na duljem bolovanju pa niti nije iskorištena olakšica za taj mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija