Jump to content

Razdjelnici-toplinarstvo


STEGA777

Preporučene objave

Pozdrav svima koji imaju iskustva i žele pomoći.

Kratka povijest predmeta.

Tvrtka XY je nakon prisilne ugradnje razdjelnika u moju stambenu zgradu provodila podešavanje količine impulsa po ulazima, a mene je konkretno pljačkala jer  je svaki mjesec kroz prijavljivanje u HEP-Toplinarstvo za moj stan i po  107 impulsa više nego što sam ja stvarno očitavao po razdjelnicima.

Svaki mjesec sam dostavljao u HEP-Toplinarstvo prigovore za u računima prikazan-obračunat broj impulsa i to kroz 2016 godinu pa nadalje sve dok nije prestalo sa podešavanjem broja impulsa.

Plaćao sam za sve te mjesece za koje sam dostavio prigovore samo onolike  iznose koji su bili realni i u skladu sa stvarno očitanim impulsima po svakom razdjelniku.

Nakon toga je slijedila je ovrha na koju sam se žalio, pa suđenje u Općinskom sudu u Zlataru 2017 godine, pa 2018 godine,  i za svako ročište sam pisanim dokumentima ( moji  prigovori sa činjenicama i podacima kako je provođeno podešavanje broja impulsa i dr. ), ali ipak je donesena presuda da moram platiti tužitelju tj. HEP-Toplinarstvu  iznos oko 450 kn i troškove parničnog postupka  725,00 kn. Naravno da sam se žalio u svibnju 2020  naivno misleći da ima pravde i da svi već znaju kako tvrtka XY krade putem razdjelnika.

I već zaboravivši na taj predmet,  najnovije sam danas 01.03.2021. dobio presudu ( iako u međuvremenu  nisam pozvan na bilo kakvo ročište ) ovoga puta iz Županijskog suda u Osijeku da moram ovoga puta platiti trošak postupka 800 kn i onaj dug sa zateznim kamatama od oko 450 kn.

Pitanje:

1. Obzirom da u presudi nije bila napisana pouka o pravnom lijeku, kojem sudu ili kojoj instituciji se mogu dalje žaliti jer ne želim odustati i platiti sve te iznose.

2. Ima li neki odvjetnik u Zagrebu koji je uspješan u ovakvim slučajevima kada su u pitanju ovrhe nastale u vezi razdjelnika.

3. U kojoj fazi se mogu obratiti nekom sudu u EU ?

Hvala svima koji žele pomoći.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Razdjelnici-toplinarstvo

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija