Jump to content

kazna za neodjavljivanje reg.tablica??!!!


anonimno

Preporučene objave

2.08.2006 kupio sam motocikl kawasaki 900 ccm2 koji je na sebi imao registarske tablice makar je registracija istekla 18.04.2006. ..isti dan sam napravio i kupoprodajni ugovor gdje pise da tablice ostaju na vozilu.sad prije dva dana tocnije 18.01.2007 zvao me covjek od kog sam ga kupio i pita"kaj nisi registrirao motor-veli da mu je dosla kazna jer ja nisam vratio registarske tablice i odjavio ga"..e sad ,,ja motor nisam bio registrirao jel nisam u to vrijeme bio pri novcima(namjeravao sam ga regati ove godine na ljeto,dok otplatim dio motora)uglavnom, nisa,m znao da treba tablice vratiti makar sam bio informativno pitao u stanici za tehnicki pregled da se prenese motor na mene u papirima bna sto mi je sluzbenica rekla kako ga u to m slucaju moram registrirati da bi papiri bili na mene ..no nisam iamo novaca pa je na tome zavrsilo a nakraju pameti mi nije bilo da se za zadrzavanje tabliica placa kazna.i sad jos sto je gore--on tu kaznu nije vidio na vrijeme jel na to j adresi na koju je dosla ne stanuje pa je vjerojatno i proso vec rok za placanje-onih osam dana ili koliko ?!

mene sad zanima tko je tu kriv za to ne vracanje tablica posto sam cuo da se vracaju odma poslije isteka 15 dana nakon registracije i da se mora odjaviti na policiji( a to je bilo u 4mj prosle godine a ja sam ga bio kupio u 8 )?

molimm vas za savjet jel tip misli na mene baciti odgovornost makar je on 4 mj. imao neregan motor .. unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je bivši vlasnik dobio kaznu, onda je logično da on odgovara za nevraćanje tablica. zapravo, kad je istekla registracija tablice su trebale biti vraćane u pp, ili je trebalo vozilo registrirati ponovno. međutim, kako policija nema nikakvih saznanja da vozilo više nije u vlasništvu bivšeg vlasnika tj. da ste vi novi vlasnik (jer vozilo nije odjavljeno - i dalje se u pp vodi da je stari vlasnik još uvijek vlasnik vozila), kaznu je naslovila na njega. kupoprodajni ugovor, bez obzira što je ovjeren kod javnog bilježnika, nije pokazatelj da je vozilo odjavljeno. naime, taj "tip" kako ga vi nazivate je zapravo krivac jer je prodao neregistriran motocikl, ali isto tako ste u ugovoru naveli da ćete tablice uzeti, što podrazumijeva da ste trebali i produžiti registraciju ili iste vratiti jer su one vlasništvo mup. otiđite na policiju, uzmite kupoprodajni ugovor i knjižicu vozila (nazovite prije toga pp radi detaljnijih uputa), i probajte odjaviti vozilo i upisati se kao vlasnik. a kaznu koju je bivši vlasnik dobio treba sam platiti, a ne vi. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija