Jump to content

Istrazni zatvor


Dembe123

Preporučene objave

Imam slijedecu situaciju, novi sam clan neznam jesam li uopce dobru temu tj naslov odabrao. Radi se o tom da sam priveden s dva prijatelja u postaju oni su dobili prekšajne prijave a trava sto je bila kod jednog kolege  ja sam je nabavio tj on i ja pola pola i on je rekao da nezna nista o tome i ja sam kreten igrom slucaja nepaznjom rekao da mi je dao jedan poznanik iz sela   ali to je laz (spomenuo sam decka koji nema veze sa tim nit ga viđam niti od njega kupujem) i tamo je to pandur zapisao u svoju neku biljeznicu . Znaci nema ni moje izjave ni iskaza nista sluzbeno da bi nakon skoro mjesec dana jedan decko iz sela uhvacen i on je priznao da mu je decko (kojeg sam ja spomenuo prodao marihuanu) i on je davao iskaz na kameri. I onda je taj decko imao pretres kuce nisu mu nista nasli i sad je u istraznom zatvoru on je to sve negirao i sad mene zanima kako je moguce da je drot iskrenuo moje rijeci posto sam vidio jedan papir koji nebi trebao vidit i spominje se moje ime 6.2 da mi je u prolazu iz auta prodao i ako sam ja rekao da mi je dao  a taj treci decko sto je davao iskaz on je naveo da mu je tri cetriri puta prodavao tocno sve pise putem koje apl. Su se dopisivali  on je priznao sve negdje 6.3. I sad mene zanima što ce biti hocu ili na sud  jel zelim promijenit taj svoj nesluzbeni iskaz ili sta vec okrivljenik je u istraznom zatvoru terete ga po članku 208a, stavak 1,stavak 2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha aha a  nadam se da ce do toga doci a sta ce biti kad im kazem da sam ih slagao  i zanima me dali oni njemu mogu produziti istrazni zatvor  jel taj decko sto je sve priznao i dao iskaz na kameri nazalost mu je mobitel zaplijenjen tj u policiji je  jel moguce da ve oni sad iskopati sve te poruke moja je prepostavka posto se radi o sitnim kolicinama da su oni isli na to da osumljiceni to sve prizna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je Sivko naveo, postoji mogućnost da će vas DORH predložiti kao svjedoka u postupku protiv tog momka. Ukoliko su dokazi protiv njega čvrsti (znači postoji zapis u vidu SMS-ova ili PM komunikacije gdje je sve vidljivo), onda bi vaš drugačiji iskaz mogli tretirati kao lažan odnosno kao pokušaj pomoći tom momku, jer će se ići logikom vjerojatnosti, kao "prodao je Ivici, sigurno je prodao i Jurici".

Ovo što ste rekli u PP je očito bio obavijesni razgovor i on kao takav ne predstavlja dokaz već izvid kaznenog djela, koji služi kao osnova za daljnje postupanje policije.

Uglavnom, nije vam trebalo laganje, jer to će sad potencijalno zakomplicirati situaciju po vas. Inače, protiv vas nije pokrenut nikakav postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bio obavijesni razgovor nego tu vecer kada sam bio u postaji sa dva prijatelja ja sam spomenuo osumljičenog i rekao da mi je dao  što je laz i sad je to inspektor naveo u papirima  ali naravno  drugacije od onoga što sam ja r rekao   nije protiv mene nista pokrenuto niti sam dobio ikakav papir  tereti ga se po clanku 190 stavak dva i zanima me jel se mogu isčitti poruke iz aplikacije viber whatsapp  wicker i slicno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudiiiiii dobreee vijesti bar se nadam naime pricao sam sa bliskom osobom (jako bliskom od osumljičenog) i rekla mi je da je osumnjiceni bio na sudu te je sud doneo oslobađajuću presudu (vjv zato što nema dokaza bar ja tako mislim) ali stvar je iduca da se dorh zalio na to tj ostaje jos petnaedt dana u istraznom sad me zanima dali je to uobičajna procedura ili sta. Klupko se odmotava jel se pojavila treća soba u cijeloj prici iako mislim da ima mozda i četvrta (i to bas pravi drukeri oni sto su svoju gu*icu izvukli) i zanima me kako je to suđenje  i zašto mene nisu zvali njegov odvjetnik govori citiram  rijeci od te bliske osobe koja mi sve prenosi NA KONJU SMO (gotovo sam siguran da nemaju niti jedan dokaz inace sudac nebi doneo oslobađujuću presudu??) g man sivko sta vi kazete? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da sad sam nekako sto posto uvjeren da ga drze  da decko pukne psihički i to sve prizna . Jel radi se o tome da on sa ta dva krim inspektora ima problema od prije tj bili su mu u pretresu jednom ili čak dva puta nikad nista nisu našli (što se kaze nemogu mu pera odbit) i da siguran sam da je to sad vec osobni klinč izmedu osumnjicrnog i drotova  jel rade puno toga van svoji okvira... Ako prođe sve dobro objavit cu imena tih jazavaca posto su sluzbene osobe i imam na to pravo. I da pisat cemo prigovore na njih jel imamo sad neka saznanja dosta svjedoka pa mogao bi i rec dokaza (npr pretres kuce nije odrađen kako treba biti odrađen) nadam se brzom odg.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polako, jel se ovdje radi o odluci (rješenju) o istražnom zatvoru ili baš presudi kojom je okončan postupak? Meni više zvuči ovo prvo, a to nema nikakve veze sa konačnom presudom već samo s time da li postoji osnova za držanje čovjeka u IZ-u ili ne.

I glede objavljivanja imena, sugerirao bih vam da to ne radite, posebice ne prije nego postupak pravomoćno završi. A i onda bolje ne, jer si možete samo nakopati dodatnih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio je istrazni zatvor  zbog utjecaja na svjedoke  i sad gman pitanje tj da si bolje upućen u cijelu predstavu  osumljičeni je pod uvjetnom dvije godine prije nego mu se ovo stavilo na teret jel je istukao jednog momka  i  (pretpostavljam da mu to neide u korist) ali me zanima jel bi mu to moglo pogoršat situaciju  i po kojim osnovama dorh moze traziti produljenje IZ-a   i da kralj si hvala na odgovprima 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je IZ određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, onda će se on produljivati tako dugo dok ta opasnost egzistira odnosno dokle god oni ne budu ispitani u formi dokazne radnje pred DO-om (ili sudom). Također, postoji i mogućnost supstitucije IZ-a blažim mjerama (mjerama opreza primjerice).

Glede druge stvari odnosno trajanja uvjetne osude - u slučaju osude za ovo djelo, postoji vrlo izgledna šansa da će mu opozvati uvjetnu osudu, što znači da će morati izdržati kaznu iz uvjetne osude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 7 mjeseci kasnije...

Mozda nekom pomogne , cijela ova situacija je prošla  , znači išao sam na odo na razgovor bio je sudac i zapisnicarka nista se nije snimalo , napravi se zapis (u kojem sam sve negirao jel nista nisam potpisivao u postaji )  da bi mi se sudac prijetio s kaznenom prijavom laznog svjedočenja (znao je da nista u postaji nisam potpisao baca patke ) i n akraju vam ako ocete on procita iskaz tj kao izjavu tu potpisao i to je to  , ovaj drugi decko što je potpisao u postaji sve i di ima njegova video snimka kaze da je negirao sve  kod sudaca na odo da su ga drotovi  prislili da to kaze i napravi.i nakon što je decko izašao iz istraznog zatvora za neki dva mjeseca otprilike me nazvao i rekao da nije podignuta optužnica protiv njega nisu imali dokaze , cisto eto da znate., brisati poruke sa mobitela i svi aplikacija !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija