Jump to content

nasljedstvo od nepoznatog oca


anonimno

Preporučene objave

ja sam vanbračno dijete,nikad nisam upoznala svoga oca jer je nakon mog rođenja otišao od moje majke i nikada nije pitao za mene.međutim,priznao me je i dok se nisam udala nosila sam njegovo prezime.zanima me,s obzirom da je jako bogat,star i bolestan,nakon njegove smrti,kakva su moja prava na tu imovinu.on ima još troje svoje djece,i u oporuci meni sigurno neće ništa ostaviti.hoće li mene sud tražiti kad on umre i ako hoće,kako će me naci?hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac vas je priznao, a vi ste kao izvanbračno dijete u nasljeđivanju izjednačeni s bračnom. Znači, po očevoj smrti, ako vam ništa ne ostavi moći ćete tražiti nužni nasljedni dio. Inače, što se tiče obavijesti sudionici postupka su dužni obavijestiti sud, ili sada javne bilježnike o mogućim nasljednicima, ali nekada neke "zaborave" nepoželjne iako to ni s moralne, niti s pravne strane nije dopušteno. Stoga, bilo bi dobro održavati neki kontakt s nekima od njiih, ili situaciju nadzirati posredno preko drugih ako već niste u kontaktu s ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.s ocem nemam niti sam ikad imala ikakav kontakt kao ni sa njegovom djecom tj.mojom braćom i sestrom.čak sumnjam da osim njega itko za mene zna.preko nekih njegovih poslovnih partera sam saznala da je izuzetno zločest čovjek pa svakako ne zelim s njim nikakav kontakt,što više,gadi mi se.čak ne želim ni njegov novac ali eto,na nagovor obitelji...Znači sve se svodi na to da moram osmrtnice.pa zar ne postoji jednostavniji način??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a koji bi to bio jednostavniji način...

nekako ćete ipak morati saznati da je umro...nakon toga će se održati ostavinska rasprava u mjestu prebivališta oca. gdje točno ima prijavljeno prebivalište možete saznati u policijskoj upravi (tražite uvjerenje o prebivalištu). onda ćete obavijestiti sud da ste zakonski nasljednik, priložiti izvadak iz matice rođenih i javni bilježnik kojem će biti dodijeljen taj predmet uputit će vam poziv, odnosno bit će najbolje da se sami informirate kod kojeg je javnog bilježnika predmet i da sami saznate kada će biti rasprava...

uh, malo je previše morbidno ovako opisivati postupak, a čovjek je živ. no eto - nadam se da će vam to pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čak sumnjam da osim njega itko za mene zna.preko nekih njegovih poslovnih partera sam saznala da je izuzetno zločest čovjek pa svakako ne zelim s njim nikakav kontakt,što više,gadi mi se.čak ne želim ni njegov novac ali eto,na nagovor obitelji...

Razmislite jos jednom...To vam je jedini otac, kakav god bio, a braća i sestre koje ne poznajete su vam također obitelj.. I jedina prilika prije nego umre, da razgovarate s ocem, pa makar "se uvjerili" da je "zločest" i makar taj razgovor ne bio pun topline....a uostalom, nikada ne znate.

To što kažete da vas njegov novac ne zanima, "ali na nagovor obitelji"... znači, njegov novac vas ipak zanima. Na kratko vrijeme ne razmišljajte o "pritiscima obitelji", već se okrenite sebi i osjetite što VI uistinu želite.

...ne poznajete svog oca, niste nikada bili u pravom kontaktu s njim, ne poznajete svoju braću i sestre....i zapravo...ne možete znati tko su i kakvi su...

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija