Jump to content

Navodni dug prema bivšem poslodavcu


Benzin

Preporučene objave

Radio sam na wolt platformi i tamo je sistem da se treba naći tzv agregator i s njim se sklopi kao ugovor i wolt svu zaradu isplati njima i onda oni osobi koja radi umanjenju za 10% + doprinose. Eh kako sam imo prijavu na 2 h i sam plaćo doprinose jučer mi je poslao poruku da sam mu dužan 1000 kn zato jer sam slabo radio. Okej istina jesam jer sam naso drugi posao umeduvremnu i reko mu da me odjavi i davo mi je kao osnovu placu 850 kn + ostalo sto bi zaradio sada me zanima da li on može mene Tužit ako mu ne vrati navodni dug ? 
edit takve platforme nemaju klasnicno poslovanje kao ostale nego si sve sam troškove snosis ako oces bit legalan

Da li ima osnova za tužbu i dal bi ista bila prihvacena?

uređeno: od Benzin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , G-man je napisao:

Pa na koji način je koncipiran ugovor kojeg imate s tim tzv. "agregatorom"?

I što su oni uopće, nekakvi posrednici u zapošljavanju ili...? Znate li možda kojim propisom je regulirano njihovo poslovanje ili je to domena "sive ekonomije"?

Bio je ugovor o radu i 2 puta na 3 mjeseca bio sklopljen i to od 1.10 do 1.1 i 1.1 do 30.3 tako nekako i  u jednom je pisalo da imam pravo na 3750 kn a drugom 4000 i nes sitno plaće ali nije navedeno jel neto ili bruto. Kod drugih normalnih poslova di poslodavac sve plaća i di je plaća 1 mjesecno0 je pisalo uvijek bruto iznos. A ovo ja mislim da je više proforme pisalo jer nikad te novce vidio nisam nego je plaća bila isplaćena na temelju moje zarade znači ja bi zaradio u woltu i wolt isplati njemu on sebi uzme 10% svoje provizije i za prijavu i ostalo da meni. Tako da sam ja od 10 mjeseca radio a od 1.12 2020 do 9.3  .2021 sam imao prijavu od 2 h dnevno uglavnom. I sad je on računao meni kao da ja za 2 mjesec imam 543 kn zarade 54,3 kn njemu provizija doprinosi 193.91 kn plaća kao 850 i da sam ja njemu dužan 555,21 kn,a za ovih 9 dana 3 mjeseca nisam siguran kako je računao ali je kao cijeli moj dug 1072 kn i to mi je isplatio oko 250 kn u 3 mjesecu za tih 9 dana prijave. A ja sam u 2 mjesecu zaradio 543 kn to stoji,a u 3 mjesecu nisam radio i reko sam da me odjavi jer mi se neda plaćat prijava što bi ja možda radio sub i ned ako bi mi se dalo i po tjednu ako bi stigao. Kada sam pitao 14.4.2021 kako je takov dug  i jel računo cijeli mjesec i kako je moguće ako sam odjavljen 9.3.je reko da će provjerit u računovodstvu,ali da je dug kao 555 prošli mjesec i da je ovih  9 dana išla plaća i doprinosi i psolje se nis nismo čuli. 

Agregatori su kao neki posrednici preko kojih se radi za wolt glovo , pauzu bolt food uber i bolt u Hrv i onda platforme zaradu isplaćuju njima a oni onda svojim radnicima svaka 2 tjedna ili tjedno ovisi kako koja platforma ima regulirane isplate,ali radnik snosi troškove svega ako vozi autom pa treba tehnički servis itd gorivo i sve što ide uz to. A agregator je jedino kao neki posrednik pa ovi koji rade s glovom i woltom moraju prijavit radnika jer tako zahtjevaju platforme a ostali su u domenu sive ekonomije. Ma da i ove kvazi prijave radnik sam snosi troškove,a od tih prijava na 2 h bojim se da nema baš neke velike koristi isto kao da i nije prijavljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Na 20. 04. 2021. at 11:15, G-man je napisao:

Po meni, ukoliko ste vi ispoštivali svoje odredbe prema ugovoru o radu, ne vidim po kojoj osnovi bi poslodavac imao što tražiti od vas.

Pa ja jedno vrijeme nisam radio imo profil da , ali nisam dostavljo uglavnom on je mene isplatio kao 850 kn a ja zaradio 500 i nes i bio mu tada 550 kn duzan kao prijava sim tam,a poslje me ispaltio 250 kn i opet reko da mu dugujem i sveukupno dug navodi 1072 kn jucer me pitao kad cu sredit to na sto mu nisam odg nis. Prije toga sam ga pitao da mi objasni kako 1072 i znaci da racuna cijeli mjesec a ja imo prijavu 9 dana nis nije odg na to. S tim da on spominje dug 1072 kn a kolko ja znam trebo je umanjit za 150 kn jer mi nije isplatio povrat od opreme 150 kn,a ja sam vratio Woltu opremu i rekli su da ce na agregatora ici isplata 150 kn i vidio sam u app da je isplaceno 150 kn znaci po tome bi ja njemu trebo dugovat 922 kn ako sam dobro izracunao. Ovih 550 ajd okej to kao zarada bila manja on me isplatio vise prijava sim tam tak da meni nije uopce nis jasno vise

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija