Jump to content

Tumacenje vikenda, blagdana, praznika iz odluke


Petra13

Preporučene objave

Postovani, 

Drugi roditelj je dobio vidjanje djeteta svaki drugi vikend, te 5 dana u kontinuitetu u 7mj, i 5 dana u kontinuitetu u 8mj, te svaki drugi blagdan/praznik. 

Pitanja:

Da li drugi roditelj smije djete uzeti u ponedjeljak vratiti u petak sto je 5 dana, te prije ili poslije tih 5 dana koristiti svoj vikend od subote ujutro do nedjelje navecer? (prvi roditelj tvrdi da smije jedino spojiti dodatna 3 dana s vikendom) 

Da li je blagdan iznad vikenda? Odnosno ako Bozic pripada prvom roditelju, a vikend drugom roditelju, tko ima pravo na djete taj vikend? Ako je to prvi roditelj ima li ikakvu obvezu refundiranja vikenda. 

(Drugi roditelj inzistira da mu se refundira taj vikend jer ce u suprotnom djete biti tri vikenda za redom kod prvog roditelja) 

Da li su vasi odgovori na ova pitanja negdje zakonski zabiljezeni, tj njihovo tumacenje (ako jesu gdje je to), ili se isto mora iskljucivo i jedino dobiti napismeno od suda ili nekog nadleznog tijela? 

Unaprijed hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se radi o konfliktnim slučajevima gdje izostaje dogovor roditelja onda je od velike važnosti inzistirati na detaljnim sudskim odlukama. Takve sudske odluke postoje. Naravno nije moguće predvidjeti sve životne situacije u kojima se mogu naći djeca i roditelji, ali uz malo više truda od strane vas, vašeg odvjetnika i raspravne sutkinje moguće je dobiti odluku koja će biti precizno razrađena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija