Jump to content

pravo na odštetu u prometnoj nezgodi


anonimus25

Preporučene objave

Molim Vašu pomoć!

Prvo bi htjela provjeriti da li postoji zakonski rok u kojem možeš tražiti odštetu nakon prometne nesreće?

Imala sam nesreću početkom 12.mjeseca prošle godine. Od udarca stradao mi je vrat, na sreću nije bilo ništa slomljeno nego samo jako nategnuto. Bila sam na bolovanju cca 10-tak dana. Da li još uvijek imam pravo tražiti odštetu?

Na moju nesreću, ako i imam pravo na to postoje dvije stvari koje bi prije toga trebala riješiti. U papirima koje sam dobila od Klinike za traumatologiju Zagreb (gdje sam se javila nakon nesreće) piše da sam ja bila vozač (a bila sam suvozač). Primijetila sam grešku već kad sam čekala na zadnji pregled ali mi je doktor koji je bio dežuran rekao da to može promijeniti samo glavni doktor traumatologije koji radi samo ujutro. Pošto nisam iz Zagreba ja sam se tu večer vratila doma, i tako je papir ostao kakav je. Da li postoji šansa da po nekome pošaljem papire u Zagreb (sa svojom osobnom ili nečim) i da neko drugi ode tražiti promjenu tih papira? (pošto radim teško mi je biti ujutro u Zagrebu)

Osim tog manjeg problema postoji i drugi veći - a to je da u policijskom zapisniku piše da nisam bila u auto sa svojim suprugom nego u auto ispred nas (u pitanju je lančani sudar, a mi smo se našli u «sendviču»). Koji je postupak za promjenu policijskog zapisnika? Da li se to uopće može napraviti? Da li možemo tražiti nekog advokata da to učini umjesto nas ili to trebamo rješavati sami?

Ako sam koju informaciju zaboravila javit ću naknadno - neznam što bi još trebalo reći

U iščekivanju vaših odgovora,

DJ

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Rok Vam iznosi 3 godine od saznanjna za štetu i štetnika, a maksimalno 5 godina.

 

Telefondki kontaktirajet kliniku u ZGB, te će Vam vjerojatno reći da može doći netko dugi, a potom neka taj drugi donese zapisnik iz kojeg je vidljivo da ste suvozač.

 

Potom tražite od mup-a pisanim dopisom preporučeno sa povratnicom da isprave zapisnik sa razlozima koje ste ovdje naveli, a ukoliko to oni ne učine u zadanome roku, ta se okolnost može dokazivati da je drugačija (svjedoci) u sudskom postupku za naknadu štete.

 

Mogu Vam to raditi i odvjetnici, ali će vam to vjerojatno naplatiti, pa je bolje da to obavite sami, a predmet predajte odvjetniku radi zastupanja u isplati odštete.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U papirima koje sam dobila od Klinike za traumatologiju Zagreb (gdje sam se javila nakon nesreće) piše da sam ja bila vozač (a bila sam suvozač).

 

to je potpuno nebitno, bitno je sto pise u policijskom zapisniku... a ako niste krivi za nesrecu, onda je i potpuno nebitno sto po pitanju vozaca/suvozaca pise i u pol. zapisniku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još pitanja...

da li za odštetu za ozljedu kod nesreće trebam tražiti odštetu od našeg osiguranja - tj. osiguranja u kojem je osiguran naš auto.

Jer sam po toj polici osiguranja osigurana i ja kao putnik? radi se o Zagreb osiguranju.

da li ima nekog s iskustvima što se Zagreb osiguranja tiče... hoće li oni praviti puno problema ili ne... jer oni bi se nakon što meni isplate (ako uspijem postići to) mogli tražiti od Euroherc osiguranja povrat (pošto je tip koji nas je lupio u eurohercu ili??).

hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moras razlikovati nezgodu kao vrstu stete, i naknadu za povrede,strah,bol... sa police krivca kao drugu vrstu neimovinske stete.

 

Znaci za prvu vrstu stete, sa svoje police moze potrazivati vozac i onaj broj putnika koji je naveden na polici, ali se tu naknaduje samo trajna invalidnost i smrt, a naknada za sve skupa, povrede,bol,strah...ide ti s police krivca i njima podnisis zahtjev

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija