Jump to content

Molimo pomoć u borbi protiv Sistema


anonimno

Preporučene objave

Molimo nekog da nam pomogne savjetom,

naime susjedi su prodali kuću gospođi koja namjerava u njoj otvoriti vrtić i jaslice. Kuća se nalazi u "S" zoni gdje je dopušteno samo 30% površine pretvoriti u poslovni prostor, ali cijela kuća bi bila poslovni prostor, prema projektu koji smo dobili na uvid. Gospođa je tražila suglasnost za dobivanje lokacijske dozvole, koji smo dobili 27.12.2006., s rokom za očitovanje od 8 dana (bili su praznici). Uspjeli smo naći odvjetnika i očitovali smo se (prvi susjedi s lijeve i desne strane) da se izričito protivimo. Dotična gospođa upravo dovršava adaptaciju i useljava se 01.02.2007. Građevinka inspekcija se nije odazvala našem pozivu, više puta. Gospođa koja je investitor ima jake političke veze (počevši od gradonačelnika). Da li možemo što napraviti i kako? Ne znamo više kome da se obratimo jer se svi prave gluhi i slijepi. Pomagajte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, i ja imam dijete od 11 mjeseci. Alli, kao što je gospođa rekla, šta ona ima spavati do osam sati?!

Inače, to je jako mirna ulica i dnevno prođe možda stotinjak auta. Zamislite kako će to izgledati s dvije vrtičke i jasličke smjene od po 50 djece (u projektu je navedeno 28, ali gospođa nam je rekla da joj to nije dovoljno za pokrivanje svih troškova i da će ih biti 50-ak). Znači, moje dijete neće moći izlaziti na ulicu (djeca su se do sada bez straha mogla igrati), a kako nam je ulica dosta uska vjerojatno ćemo biti zakrčeni prometom (a gdje će se korisnici vrtića parkirati ako ne na cesti).

Da ne govorim da smo upozoreni da ćemo se morati pridržavati određenog kućnog reda (kad djeca spavaju, ...)

Najspornije je to što su svi radovi dovršeni bez ikakvih dozvola (lokacijske, građevinske...) Zanima me ako si dovoljno močan da si možeš kupiti gradilište i napraviti kuću bez ikakvih papira? Možda ti imaš dobre veze, ali ja i moji susjedi nemamo. Nemamo nikakva prava.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ili vrtić ili nešto treće. morate se pomiriti s tim da ako živite u nekoj urbanoj sredini ne možete imati miran kutak da se vaše dijete može igrati nasred ulice bez straha. ako želite ladanjski mir selite na ladanj.

 

gledajući kako se svugdje masovno gradi, možete uskoro očekivati u svom mirnom kutku ne samo vrtić, nego tko zna što: ogromne šoping centre, trgovine automobilima ili u najmanju ruku urbane vile. niti meni se to ne sviđa. ali urbanizaciju ne možete izbjeći. ako želite mir možete samo seliti daleko od grada.

 

na kraju: kako znate da vaše dijete želi mir, a ne veselo društvo svojih vršnjaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najspornije je to što su svi radovi dovršeni bez ikakvih dozvola (lokacijske, građevinske...) Zanima me ako si dovoljno močan da si možeš kupiti gradilište i napraviti kuću bez ikakvih papira? Možda ti imaš dobre veze, ali ja i moji susjedi nemamo. Nemamo nikakva prava.

Jeste li podnijeli prijavu građevinskoj inspekciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa nećete napraviti. Ako je tako sve je do sada u skladu sa zakonom, sve su oni to uredili.

Imaao sam slučaj očito povećanje kuće u dužinu 4m i visinu za 1 kat, prošao sve institucije i dva suda i ništa nisam uspio, bit je u tome da inspektori ne izlaze, jednostavno dobijete šutnju administracije i ništa ne možete postići.

Došao sam i do suda u Strasbouru i dobio odgovor da je sud zasjedao i donio odluku da prema potpisanim Konvencijma i Protokolima moja ljudska prava nisu povređena.

Savjetujem da sačuvate živce i ništa ne poduzimate jer ništa nećete postići, tko to nije prošao, nezna što je obilaženje raznih inspekcija suda, Sabora i njegovih komisija, Predsjednika republike, Upravnog suda, Ministarstva graditeljstva i još puno toga. A nitko nije naredio da se ispitaju moji navodi, neznam što još napisati. Daleko smo od pravne države, ona je samo za odabrene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

ne možete protiv sustava na Balkanu bilo formalnog bilo neformalnog napose ukoliko nemate nekog iza sebe.

 

Ukoliko postane nepodnošljivo ne bi bilo loše da razmislite o selidbi jer koloplet zakona i neformalnih veza je pre-artikuliran u interesnim krugovima pa Vam je isticanje tih veza neisplativ gubitak živaca i vremena.

 

Srdačan pozdrav

 

K

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija