Jump to content

Molim pomoc!


Wolf

Preporučene objave

Ja sam studentica 1. godine ekonomije i imam dvije sestre, jednu 6godisnjakinju i jednu bebacu od godinu i 9 mj. Ova malo starija je djete istog oca kao i ja, a druga je zaceta vanbracno. Naime, majka je za vrijema braka s mojim ocem ostala u drugom stanju. Roditelji su se razveli, no kako je zaceta za vrijeme braka, nosi prezime mog oca. Prezime nije problem, vec to sto je moj otac sudski dokazao da mala nije njegova, a njezin je otac ne zeli priznat. Sud je zakazao 3 rocista i pravi se otac nije pojavio. Na kraju je sudkinja rekla da ce se napravit dnk test i ako se on opet ne pojavi da ce presudit u maminu korist. Mama je s makom otisla na dnk testiranje, ali doticni gospodin se nije ponovno pojavio. Pa je sud ponovno zakazao saslusanje i imam osjecaj da ce na tome i ostat jos niz godina.

Da bi stvar bila bolja, njezin otac ima jos dvije kceri mojih godina koje su ga natjerale da svo imanje prepise na njih kako malena nebi dobila nista. Moja majka trenutno zivi s mojim ocem jer nema svog doma, tj nema gdje drugdje otici. Moj je stari bio dovoljno ok i dopustio je da stanujemo svi zajedno iako su razvedeni. On placa rezije jer je mama nezaposlena i zivi samo od naknade i privremenih poslova.

Trenutno radi honorarno u jednom ducanu i ja poslijepodne cuvam klinke, pa se tako snalazimo.

Otac malene u prosijeku ima placu 8 000 kn, ali je u dugovima i placu ne dobiva u potpunosti. Ako se sud udostoji presuditi i odobri alimentaciju, sumnjam da ce ju uopce dobivati.

 

Zanima me, da li se mogu nekome obratiti, jer mala ima svoja prava i na dio njegove ostavstine, iako su njegova djeca pokvareno sve prisvojila da ona ne dobije nista,

 

Moze li se sudski proces ikako ubrzati da se vise rijesi problem ocinstva

 

i hoce li na kraju mala dobivati kakav novac od alimentacije s obzirom na to da njemu sjedaju banke na placu zbog silnih kredita?

 

Molim vas za pomoc, odgovorite mi jer sam premalo upucena i neznam sto dalje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polako , nadam se da će se i drugi uključiti...

1.treba dokazati očinstvo.

Ukoliko to bude pozitivno onda dalje sve ide samo po sebi.

Alimentacija ima pravo prvenstva pred svim mogućim ovrhama ! :thumbs:

A ukoliko je rješeno ono pod 1. onda ima pravo i na , jednog dana ostavštinu.

Na žalost sve se to može odužit.

Što se tiče alimentacije dotični gospodin , samo ukoliko je taj za kojeg tvrdiš da je , platit će i sve zaostatke.

Molim gos. Xsaru da se nadoveže ??? :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brinuo bi se kakvo vam ljudsko i etičko nasljeđe ostavlja mama u ostavštinu. Umjesto za Judine škude, savjetujem vam da se borite za općedruštveno razumijevanje ponašanja i postupaka osoba s poremećajima osobnosti i posljedicama njihovih postupaka.........

 

Gad (otac malene ) je vjerovatno iskoristio duševnog bolesnika i trebalo bi mu suditi na istim osnovama na kojima se u skandinavskim zemljama sudi korisnicima prostitucije ( prostitutke su večinom bolesnice od Graničnog poremećaja osobnosti )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče dokazivanja dna analize u svhu očinstva, može se odugovlačiti par godina,ali mislim da i sud može donjeti presudu u korist tužiteljice ako tuženik sustavno odbija otići na testiranje,tj. izbjegava ga. Kada se dokaže očinstvo dijete ima pravo na takozvani nužni dio u nasljedstvu. Po zakonu putem ovrhe na plaču alimentacija je iznad svih potraživanja i na prvom mjestu, tako da tu nebi trebalo biti bojaznosti i na kraju kada se sve to riješi morat će platiti sve zaostatke od početka procesa dokazivanja očinstva zajedno s kamatama. Treba biti samo siguran da je on doista otac male, oboružati se sa velikom dozom upornosti i strpljenja,te je uspjeh zagarantiran na kraju. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

stvsr je komplicirana a isto tako i kad s e dokaze da je otac kad je sazno da je otac moze potraziti skrbnistvo i li mozda da djete nosi njegovo prezime bilo bi pozeljno da prizna dijete i da placa alimenaciju za dijte kako o d kada mozda i ne bitno isto kao i ostavstina i koliko ce moci placati alimentaciju a postoji i mogucnost nagodbe u sto cisto sumnjam da se djete isplati do 18 god. i da nema pravu na ostavstinu bar tako mislim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija