Jump to content

komunalni redar i ovlasti


anonimno

Preporučene objave

Poštovani, moj brat je stanar zgrade u centru grada. Ispred zgrade je parkiralište na kojem parkiraju stanovnici zgrade okomito prema cesti i uz samu cestu. To je tako bilo oduvijek, čak i lokalni policajci kada netko parkira tako da potpuno zatvori prolaz pješacima, samo upozori da se auto makne.

E sada je nastala nova situacija, pojavio se komunalni redar nakon x godina i počeo stavljati obavijesti kako je prekršena odredba ta i ta, kako će putem policije saznati ime vlasnika te će biti prekršajno procesuiran, a da stvar bude gora, svaki dan stavi takav "dopis" na dva - tri auta, a ostalih 20 ne. Gledajte, ne radi se o 50, 100, 500 kn za parking već o principu, to je parking na kojem određena pravila vrijede već 20 godina. Ima li nade za stanovnike te zgrade da ne plaćaju kazne za parking na parkiralištu koje je nekad pripadalo zgradi, a sada je gradska površina, ali nije službeno parkiralište, nije trg, nije ulica, već je doslovno prostor ispod balkona te zgrade, grad ga ne koristi za nešto drugo, niti namjerava.

 

Zahvaljujem na svakom trudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije problem u komunalnom redaru, nego u komunalnom uređenju. U svakom slučaju, trebate se obratiti upravnom odjelu u općini/gradu i obrazložiti im svoj problem (nemogućnost parkinga). Naime, trebali biste utvrditi da li je taj prostor ispod balkona - javna površina (javno ili opće dobro) ili se radi o prostoru koji pripada zgradi u kojoj živite. Ma najbitnije je to, da morate shvatit da je komunalnog redara netko poslao do tih vaših balkona i da čovjek mora zaradit svoj kruh. Ako Vam treba prostor za parkiranje - morate se obratit jedinici lokalne samouprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlukom gradskog poglavarstva s pocetka 2006 godine, parkiranje na svim prostorima u gradu (ne onima na kojma je to zabranjeno Zakonom o sigurnosti u prometu) vec onima na kojima nije bilo zabranjeno, a koja nisu obiljezena kao parking, zabranjeno je!

 

i ne samo to, bez ikakvog upozorenja komunalni redar moze dati nalog zgparkingu da premjeste auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija