Jump to content

Šteta sa susjedne parcele


Brko_

Preporučene objave

Pozdrav,

Kupio sam friško parcelu i na njoj imam par problema čiji je direktni uzrok problema vlasnik meni susjedne parcele na kojoj on ima izgrađenu kuću.
Problemi koji su i na koje sam pozvao tog vlasnika da ih sanira:
- susjedna parcela koja graniči s mojom ima visoki navoz parcela je 70 cm viša u odnosu na moju parcelu i sve druge parcele u istoj ulici ujedno je i dio tog navoz preko međe i u duljini od cca 80 do 120 cm je na mojoj parceli (ca 5-6 kubika    agregata ugrubo), taj navoz treba maknuti i postaviti nepropusnu ogradu da se opet sve ne ruši na moj posjed
- drugi problem je taj da ima spojenu odvodnju oborinskih voda s te kuće na moju parcelu (ima krov pozicioniran istok-zapad) te se sva oborinska voda s nj ca 80 kvadrata krovišta putem 2 žljeba na koje je spojena kanalizacijska cijev ispušta na moju parcelu i jasno se vidi kako je kroz protek vremena već skoro nama nastala stalnim plavljenjem kroz oborine (trebati će to zavoziti, a to opet košta)

Koliko mogu zaključiti po tome da su osvanuli stupići za iskolčenje unatrag par dana vjerovatno je pozvan mjernik - međutim ja kao vlasnik susjedne parcele gdje se utvrđuje međa nisam pozvan da sudjelujem pri njezino utvrđivanju. Sve parcele u toj ulici su isparcelizirane i postavljeni su žuti markeri međe i sve je jasno i tu su markeri vidljivi (a sve je opet uneseno u katastar i zemlj. knjige prije nego je općina prodavala parcele). Dojam je da se tim potezom išlo na provokaciju jer i tu vidim da su išli s mjerenjem ca jedan pedalj na moju parcelu.

Vlasnika sam u dva navrata pismeno i u dva navrata usmeno ljudski ali jasno pozvao da u kratkom roku ukloni navedene nedostatke koji nanose direktnu štetu mojoj imovini. Proteklo je ca dva tjedna i ništa se ne događa po pitanju navoza i oborinskih voda (pol dana posla kojeg treba napraviti). A kako vidim s kim imam posla ja bih to malo ubrzao jer mi se ne da navlačiti a majstori su mi u najavi i hoću imati sve čisto. Imam par solucija kako to riješiti ali reko da i vas čujem pa molim napišite kakve solucije vi imate (još jedno pismo za zadnje, sud, odvj. itd.)

Hvala!

 
uređeno: od Brko_
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija