Jump to content

Voznja stranom vozackom dozvolom dok mi je ukinuta hrvatska


Stjepan8826

Preporučene objave

  • 7 mjeseci kasnije...

Samo još jedno pitanje. Citam PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA te nigdje ne mogu pronaci pod kojim clankom se navodi da ako mi je ukinta HR vozacka da ne smijem voziti npr. BiH vozackom.

Nasao sam samo ovo:  
Članak 298.

Osobi koja počini prometni prekršaj koristeći inozemnu vozačku dozvolu umjesto zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom može se primijeniti zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske, u trajanju od mjesec dana do dvije godine.

Članak 286. Zakona mijenja se te se dodaju novi stavci 8. i 11. kojima se uvodi zabrana zamjene vozačke dozvole izdane u državi članici Europskog gospodarskog prostora ili inozemne vozačke dozvole za hrvatsku vozačku dozvolu osobi koja skupi 9 odnosno 12 negativnih prekršajnih bodova i zbog čega joj je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja te vozačke dozvole u trajanju od dvije godine. U skladu s navedenim nomotehnički se uređuju preostale odredbe članka.
 

U članku 289. stavak 1. mijenja se i glasi:

„(1) Vozač kojem je vozačka dozvola oduzeta (članak 284.) ili je isključen iz prometa (članak 285.) ili mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, odnosno zabrana korištenja vozačke dozvole ili mu je od strane   liječnika koji je obavio pregled ili je liječio vozača ili izabranog liječnika izdano upozorenje i obaviještena policijska uprava ili postaja o zdravstvenom stanju radi kojeg vozač privremeno nije sposoban sigurno upravljati vozilom, ne smije za to vrijeme upravljati vozilom u prometu na cesti.“.

Dali Clanak 289. Stavka 1. vrijedi i za inozemne vozace koji imaju zabranu u HR 

Molim ako neko moze tocno da nade koji clanak objasnjava zabranu voznje inozemnom vozackom ako vam je HR oduzeta. Hvala!

uređeno: od nikson1111
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno, sad mi je jasno. 
Dali mi se isplati onda ici polagati u BiH i placati sve? jer ako zakon stupi na snagu ubrzo onda mi nema bas smisla. Mozda sam naporan sa pitanjima ali po nekoj vašoj procjeni koliko bi trebalo da se zakon konacno izglasa? Hvala jos jednom!

Pocetak sjednice 19., 20., 21., 25., 26., 27. i 28. siječnja; 2., 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17., 18., 23., 24. i 25. veljače; 2., 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17. i 18. ožujka 2022. godine kraj sjednice.

Dali to znaci ako do 18. ožujka ne izglasaju konacno da tek na godinu ponovo imaju pravo da ga konacno izglasaju?

 

uređeno: od nikson1111
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...
prije 16 sati , Vozacka doz je napisao:

I dali se ista saznalo po tome pitanju ?

 

Dali je netko promjenio Hr vozacku i vozio dok mu je ukinita u Hr?

Ne smijes s nikojom dok je ukinuta. Provjereno kod 3 odvjetnika. Tek kad ti istekne zabrana poci u bih platiti vozacku i nastavit voziti. Sretno. Samo odvjetnika angazirati jer ne smijes vjerovati PP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija