Jump to content

Kredit, jamac nagluha osoba-savjet


danijel1

Preporučene objave

Brat (25 god), je jamac čovjeku koji je prestao otplačivati kredit. Brat je osoba oštećenog sluha i problema u razvoju i komunikaciji. Zbog svoje bolesti bio je idealna žrtva prevarantu koji je odmah prestao otplaćivati kredit. Naravno dotični je podstanar i stalno mjenja mjesto stanovanja.Nitko u obitelji nije znao što se događa dok nismo primjetili bratovo čudno ponašanje. Da li ima pomoći i dali sud može zbog bolesti prekinuti naplatu kredita.

 

PLIZ AKO NEKO ZNA PRAVNI SAVJET DA MI ODGOVORI: HAVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li brat skrbnika? Ima li primanja?Na osnovu čega je bio jamac? Gdje st bili vi u to vrijeme?

Nije prebacivanje nego strah da ćete morati otplatiti kredit.

Kako će sud uručiti poziv osobi koja se seli svaki čas.

Nažalost,davaoci kredita ne pokušavaju pronaći i doći do glavnog dužnika (makar vam bio u susjedstvu) već odmah sjedaju jamcima. A vama ostavljaju parnicu da tužite od glavnog dužnika da vam vrati što sste otplatili. Moj šogor nije uspio, otplatio je sam dug (iako je bilo drugih jamaca ,ali on je bio prvi i banka se prilagodila njegovoj mirovini,da nije mogla sjela bi dijelom drugom jamcu).

S obzirom na zdravlje brata, ako je vođen kroz socijalno, probajte tako nešto.No sve ovisi o tome kakova primanja ima, ako je to pomoć imate nade.Probajte dokazati da nije uračunjljiv u svakom trenutku, pa nek sjednu drugom jamcu.

Premalo podataka i preopćenito.Svaki je slučaj za sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je ovakva.

Brat radi u jednoj trgovačkoj tvrtci, nema skrbnika ali posjeduje medicinsku dokumentaciju iz mladosti koja pokazuje da zbog mengitisa ima teško oštećeni sluh a i mentalni razvoj je u zaostatku ali on nije retardirana osoba već ima smanjene sposobnosti percepcije dobrog, lošeg, smanjenu mogućnost procjene ljudi, poteškoće u komunikaciji itd.Nažalost iz toga razloga je i došlo do svega. On nije bio uopće svjestan posljedica svog potpisa, nije znao ni ime banke, ni iznis ni nikakve detalje u vezi kredita.Zvući čudno al njemu nije uopće bilo jasno da će on morati otplaćivati kredit u slučaju neplaniranih događaja. Zanimljivo mi je kako nitko u banci nije uopće primjetio mentalnu razinu jamca, naravno njima je samo na pameti zarada i osiguranje kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako problem ne uspijete rješiti izvan suda pokušajte tužbom poništiti ugovor o jamstvu s obzirom da ga je potpisala poslovno nesposobna osoba...nije uvijek nužno da je netko lišen poslovne sposobnosti već sud može utvrđivati da u vrijeme sklapanja ugovora nije bio sposoban shvatiti značenje svojih radnji...sve pod uvjetom da od dana sklapanja ugovora nije prošlo više od 3 jer nastupa prekluzija! Istovremeno s tužbom tražite izdavanje privremene mjere, ali mislim da će vam za sve to trebati odvjetnik!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija