Jump to content

Izvanredni otkaz


Ivangw

Preporučene objave

Pozdrav. Prije tjedan dana sam dao izvanredni otkaz na radnom mjestu. Radio sam kao konobar 18 mjeseci. Niti jedan zakon o radu se nije postovao. 7 tjedana sam radio iskljucivo drugu smjenu od 3 poslijepodne do 12( 1 u noci sa zatvaranjem), 22 dana bez tjednog odmora, prekovremeni sati se nisu brojali niti isplacivali iako mi u ugovoru pise 48 sati maksimalno. Radio sam 60.  Voditeljica mi je na sve to odgovorila da po svoje platne liste i potpisani sporazumni otkaz mogu doci za tjedan dana. Da otkaz nisam dao dobio bi ga dan poslije. Sta napraviti u ovoj situaciji? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To Vam je bio propust. Otkaz se uvijek daje pisanim pute i to na način da za sebe zadržite jedan primjerak sa potvrdom o preuzimanju od strane poslodavca. Ako ste kao radnik dali izvanredni otkaz zbog ponašanja poslodavca, tada imate pravo na naknadu za slučaj nezaposlenosti. Tako da bi trebali napisati pisani otkaz, obrazložiti ga i dostaviti poslodavcu da bi on proizvodio pravni učinak. Ovako oni Vama mogu dati izvanredni otkaz, jer ste neopravdano izostali s radnog mjesta i u tom slučaju gubite pravo na naprijed navedenu naknadu. Također, na nju nemate pravo ni u slučaju sporazumnog otkaza ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, kasno je, ali kako u ovoj priči nemate što izgubiti i kako se radi o njihovom protuzakonitom radu, svejedno napišite i obrazložite u detalje taj svoj izvanredni otkaz, te ga pošaljite ili osobno odnesite poslodavcu. Ako ne ništa, isprovocirati ćete odluku, jer je i ovo čekanje na njihovo postupanje neprimjereno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija