Jump to content

Tri mozdana


Barezd

Preporučene objave

Poštovani! U zadnje tri godine preživio sam tri mozdana udara, nemam mogucnost operacije niti izljecenje lijekovima. Branitelj sam (dragovoljac) rođ. 1970 sa 18 god radnog staza, predao sam zahtjev za invalidsku mirovinu jer imam to 60% za prva dva udara  za treci jos nisu odredili. Da li imam pravo na mirovinu unaprijed hvala. Sa štovanjem i lip pozdrsv iz Zadra 😉 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani mislim da će te dobiti jedino civilnu invalidsku mirovinu prema ZOMO ako niste pokrenuli upravni postupak za HRVI tj. da se vaša bolest poveže s ratom. U tom postupku komisija određuje uzročno-posljedičnu vezu bolesti s ratom. Čuo sam da će uskoro komisije biti pod ministarstvom branitelja a ne kao dosad pod zdravstvom pa će te imati mogućnosti možda lakše ostvariti braniteljsku invalidsku mirovinu koja je 3x veća od civilne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutno vam je bitno da ste još uvijek u radnom odnosu pa da i staž nešto povečate a komisija bi trebala pogledati vaše sve dijagnoze pa će onda odlučiti. Uglavnom vi ste definitivno za mirovinu i nadam se da će vam dodijeiiti opću nesposobnost da izračun bude za vas što povoljniji. Sretno vam bilo i čuvajte zdravlje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Na 07. 10. 2021. at 13:00, pesti je napisao:

Bare legendo,mirovinu kao HRVI možeš ostvariti samo ako dobiješ trajnu invalidnost za koju je utvrđeno da je posljedica sudjelovanja u domovinskim ratu,za to moraš pokrenuti posebni postupak

Pozdrav

Vuki

Vuki frendino 😉 potpuni gubitak radne sposobnosti mi je u rijesenju 😔sad idem dalje tnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija