Jump to content

ovrha - usmena javna dražba


mare1006

Preporučene objave

zaključkom o prodaji određeno je da kao kupci na drazbi mogu sudjelovati osobe koje najmanje osam dana prije polože osiguranje u iznosu 10% vrijednosti nekretnine na navedeni račun suda. i ti potencijalni kupci su dužni sucu predočiti tu potvrdu prije nego sudac pristupi dražbi.

 

moje pitanje je sto ako nitko ne plati to osiguranje, hoce li se usmena javna drazba uopce odrzati. i je li se nekako moze provjeriti jel itko izvrsio uplatu osiguranja? kako to funkcionira (bila bih zahvalna i ako me neko moz uputit na mjerodavne clanke OZ)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ročište će svakako biti, pa će sudac utvrditi, da li su sve dostave strankama uredno iskazane, te koliko ima evidentiranih uplata i da li su ispunjeni uvjeti za održavanje ročišta. 

Ako nema ponuditelja, dražbe neće biti, ali će se održati ročište (smatra se da je dražba završena, ali bez uspjeha) tj. dovoljan je samo jedan ponuditelja za održavanje ročišta za dražbu. Ako je to prva dražba, onda će se zakazati i druga. Zakazivanje može biti odrađeno odmah u tom zapisniku, a može se zakazati i kasnije. Kroz eSpis bi se trebale vidjeti dostave dokaza o uplati pologa. Također, mogu se provjeriti i uvidom u spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija