Jump to content

ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa studentom???


anonimno

Preporučene objave

Mogu li ja sa svojim svekrom sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju a da po njemu vlasnikom stana iz ugovora postane moj sin, a njegov unuk. Njegova je želja, naime, da stan ostavi svom unuku, ali se kćerka (teta) već prijeti da će oporuku ili darovni ugovor osporiti i tražiti nužni dio iako mi živimo sa svekrom i uistinu ga uzdržavamo (ne financijski jer on ima mirovinu, ali ja mu kuham, perem, živimo u zajedničkom domaćinstvu). Čitajući po Legalisu shvatila sam da je ovakav ugovor jedini neoboriv, ali mislim da ga moj sin ne može sklopiti sa svojim djedom dok je još student i nema nikakve prihode pa me zanima mogu li to ja napraviti, a da on bude korisnik. Ukoliko se to ne može, dolazi li u obzir solucija da svekar i ja napravimo ugovor i da odmah mogu uknjižiti vlasništvo stana odnosno odmah ga darovati svom sinu, a njegovom unuku (star je i nepovjerljiv prema cijelom svijetu pa bih voljela da se za života uvjeri kako nitko neće njegovom unuku "oteti" ono što mu je djed namijenio (pa ni ja :) - ako ugovor sklopi sa mnom ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate više varijanti.

1. ne vidim zašto unuk ne bi mogao sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju s djedom, tim više što djed kako kažete ne treba financijsku pomoć, već brigu oko svakodnevnih kućanskih poslova, koju obvezu uzdržavanja može pruzeti i vas sin.

2. ako vi sklopite ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, te se i uknjižite u zemljišne knjige, naravno da sa svojim vlasništvom možete raditi što vas volja pa tako i darovati ga svom sinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislila sam da termin uzdržavanje podrazumijeva i financijsku potporu, a moj sin nema prihoda pa ne bi mogao zadovoljiti taj dio, ali istina jest da on svom djedu pomaže, vozi ga kamo treba i sl., a kuhanje i kućanski poslovi su ionako moja briga.

Najljepša hvala na odgovoru, najbolje će biti da njih dvojica naprave ugovor kad je već moguće, bez mog posredovanja :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija