Jump to content

Zemljiste-vrt


Libe60

Preporučene objave

Moze li se tuzbom za uknjizbu prava vlasnistva nad zemljistem-vrtom zatraziti na temelju usmenog dogovora sa zakonskim nasljednikom i ako moze kako ce se to zatraziti da sud donese je li presudu na temelju priznanja ili presudu na temelju dogovora ili kako cu napisati sto trazim od suda da donese kakvu presudu ako mi nasljednik dogovorno dopusta uknjizbu prava vlasnistva na zemljistu na moje ime. Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 19. 10. 2021. at 12:33, Libe60 je napisao:

na temelju usmenog dogovora sa zakonskim nasljednikom

Jel nasljednik upisao svoje pravo vlasništva. 

 

Na 19. 10. 2021. at 12:33, Libe60 je napisao:

je li presudu na temelju priznanja ili presudu na temelju dogovora ili kako cu napisati sto trazim od suda da donese kakvu presudu ako mi nasljednik dogovorno dopusta uknjizbu prava vlasnistva na zemljistu na moje ime.

Jel oko konkretnog zemljišta ima spora ili ne, jer čemu tužba ako vam nasljednik (pretpostavka da je upisani vlasnik) ne spori pravo vlasništva. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upisan je prednik nasljednika a nasljedno pravo nasljednik je stekao oporukom te rjesenjem o nasljedivanju koje je pravomocno i nema spora na tom vrtu. Je li potrebna tuzba za knjizbu prava vlasnistva ako se nasljednik jos nije uknjizio na temelju rjesenja o nasljedivanju ili kako to treba napraviti. Je li moze biti temeljem dogovora ili mora postojati darovni ugovor. Kad bi imala novaca ovo bi sve dala odvjetniku i ne bi se mislila nista ali ionako jedva prezivim, dok sam bila mlada bilo je lakse sad su godine i bolest ostavile posljedice tako da ne mogu vise niti za potrebne dodatke ljekovima za lijecenje kupiti kako bi se oporavila. Sad mi je mamin rodak odlucio dati vrt kako bi mogla uz pomoc uzgajati vrt radi hrane. Vrt je njegovo vlasnistvo ali se nije uknjizio. Sad ne znam kako to izvesti uknjiziti se. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 21. 10. 2021. at 8:01, Libe60 je napisao:

Vrt je njegovo vlasnistvo ali se nije uknjizio. Sad ne znam kako to izvesti uknjiziti se

Neka vam daruje, s tim što će vam za upis prava vlasništva biti nužno uz ugovor o darovanju priložiti i rješenje o nasljeđivanju, ovo iz razloga dokaza neprekinutog sljeda stjecanja od upisanog vlasnika do vas. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija