Jump to content

Placanje alimentacije


burki69

Preporučene objave

Dobar dan. 
ja imam 21 godinu i sestra ima 19 godina. OBOJE SE SKOLUJEMO DALJE, sestra ide na faks u Osijek, ja se skolujem u Njemackoj. Roditelji su u procesu rastave i uskoro ce biti zakonski rastavljeni. Mi, tj moja sestra u HR zivi kod majke i majka se brine o nama jer nas je otac odbacio i nasao novu zenu i okrenuo nam leđa cijeloj obitelji(i meni i sestri). Istog trena , pa mozda cak i prije potpune rastave braka; sestra i ja planiramo u HR angazirati odvjetnika i tuziti oca da nam mora placati ALIMENTACIJU, (meni u njem i sestri u HR posto se skolujemo).  On ima u hr oko 7000 kn neto place. Moje pitanje:

1. Pitanje: Ako mi njega tuzimo, imamo li 100 posto pravo na alimentaciju, tj da li je on duzan/ mora placati nam alimentaciju za daljnje skolovanje? 
2. Pitanje  da li je ta alimentacija 20-30posto neto place po dijetetu?

3. Pitanje( glavno pitanje cega se i najvise bojim): ako nas se otac ODREKNE( ako je to moguce bas sad u ovoj situaciji) , da li nam je i onda duzan placati alimentaciju. To pitam jer znam da je sprmenan na sve jer nas je izbacio iz kuce i oduezo nam sve i unistio vec prakticki zivot. Pa sad cemo mi lijemim PRAVNIM i ZAKONSKIM putem uzet ono sto nama pripada. Jer sno prozivjeli u zadnjih par mjeseci najveci pakao u zivotu sve zbog njegovih postupaka i njegovog nenormalnog i neljudskog uma…

Molim Vas ljudi tko se razumije u te stvari da mi stvarno iskreno odgovori, stvarno mi je to bitno.

hvala Vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne moze vas se odreci jer je vas otac i duzan je placati alimentaciju sve do kraja vaseg skolovanja. Niti jedan roditelj se ne moze odreci djeteta (rijecima mozda da, pravnim putem ne) prilikom rastave braka vas otac ce dobiti sudsku odluku o iznosu koji mora placati kao alimentaciju za vas, po meni, nema potrebe za tuzbom za alimentacijom sve dok se ne odrzi rastava braka. Mozda ce neki forumas/ica s vise iskustva odgovoriti, ovo je onoliko koliko sam ja citala i koliko sam upucena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , burki69 je napisao:

Pa sad cemo mi lijemim PRAVNIM i ZAKONSKIM putem uzet ono sto nama pripada.

Ovdje bi bilo najbolje da zatražite stručnu pomoć odvjetnika koji će Vas zastupati. Tužba za uzdržavanje će svakako biti potrebna iz razloga što ste punoljetni. Ukoliko se redovito školujete, tada oboje imate pravo na uzdržavanje od svojih roditelja. Također, pogledajte ako nije kasno i čl. 295-302. Obiteljskog zakona, jer te odredbe reguliraju pitanje uzdržavanja bračnog druga.

prije 8 sati , MarijaMarija12 je napisao:

prilikom rastave braka vas otac ce dobiti sudsku odluku o iznosu koji mora placati kao alimentaciju za vas, po meni, nema potrebe za tuzbom za alimentacijom sve dok se ne odrzi rastava braka.

Djeca su punoljetna, pa će morati sami s tužbom tražiti donošenje odluke o uzdržavanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija