Jump to content

Već 17 godina na sudu


anonimno

Preporučene objave

Kada sam imao 15 godina umro mi je djed.U opruci mi je ostavio jedan veliki komad zemlje,svojoj drugoj supruzi ostavio je kuću i okućnicu a svojim je sinovima ostavio jedan komad zemlje da ga dijele na tri djela.Oni su nakon čitanja oporuke pokrenuli parnicu u kojoj traže nužni dio u kući i okućnici budući da su godinama tamo živjeli i ulagali u tu kuću.Moj dio koji je djed ostavio meni se ne spominje već samo kuća i okućnica u kojoj oni traže svoj dio.Danas imam 31 godinu i taj postupak još uvijek traje nakon što je došao do vrhovnog suda koji ga je vratio na općinski radi revizije.

Mene zanima dali ja mogu izaći iz te parnice i zemlju koju je moj djed meni ostavio prepisati na sebe,budući da je to građevinsko zemljište i s njm bi riješio svoje stambeno pitanje.

Hvala Vam !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni traže nužni dio samo u kući i njenoj okućnici jer su emotivno vezani za tu kuću i jer su u nju ulagali dok nisi otišli za svojim kruhom.Cijelo vrijeme predmet parnice je samo kuća i njena okućnica te se ne spominje ostatk nasljedstva u kojem su oni i onako dobili jedan dio jednog drugog dijela zemlje.

Zapravo radi se o tome da dobiju makar udio u kuću kako bi spriječili tuženicu, odnosno drugu ženu od mog djeda, da tu kuću proda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija