Jump to content

Mobbing - snimanje


Blue211

Preporučene objave

Pozdrav,

Moze li djelatnik tajno snimati razgovore sa svojim nadređenim? U svrhu kako bi djelatnik dokazao na što liče ti razgovori. Kolike su šanse da sud prihvati takav dokaz? Po zakonu postoji stavka vezi tajnog snimanja da "nema kaznenog djela ukoliko je to učinjeno u javnom interesu ili nekom drugom interesu koji je pretežitiji od zaštite privatnosti snimane osobe". Ta stavka je vrlo diskutabilna i dvosmilena, ali mogućnost tajnog snimanja očito postoji zar ne?

Takodjer, što se tiče tajnog snimanja poziva, budući da  postoji hrpa aplikacija za snimanje a mnoge su nefunkcionalne i ne snimaju drugu stranu, jel bi primjerice bila  valjana snimka da se stavi na zvučnik onoga s kojim se razgovara na jednom mobitelu pa da se onda još samo stavi drugi mobitel sa strane koji bi na diktafon snimao cijeli razgovor između pozivatelja i pozivanog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu neke čvrste sudske prakse po kojoj bi se morao ravnati, ali po ovom što si napisao, ovo bi bilo nelegalno i sud ju najvjerojatnije ne bi prihvatio. Doduše, ovisi o tome što bi bilo snimljeno (neko teže kazneno djelo)...

Što se tiče poziva, ista stvar.

Što točno ciljaš snimiti, tj. kakvo je to ponašanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle nadređeni je manipulator i sociopat/psihopat. Racionalni i zreli razvovori i odnosi su s njim nemogući. Konstantno izvrtanje činjenica, psihičko i emocionalno poigravanje popraćeno lažima, izazivanjem osjećaja krivnje i prebacivanjem odgovornosti. A da ne govorim koliko djeluje na moje sampouzdanje i ostalo. Vrlo frustrirajuć odnos kroz kojeg me doslovce  pravi ludim. I ne poštuje me a i mnogi njegovi postupci su nekorektni i iskorištava moje potencijale a ne zna uzvratiti na adekvatne nacine nego bas suprotno. Sve te stvari spadaju u mobbing. A da ne govorim tek koliko laže o mnogočemu općenito kad razgovaramo i da bih to mogao i pobiti. Imam neke dokaze protiv njega al pitam i za snimke jer one bi isto bilo vrlo dobar pokazatelj njegova suludog manipulatorskog odnosa prema meni što zaista nije korektno ni normalno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija